Expositie Els Bogaard in Schoneveld

6 september 2019 om 12:08 Kunst Deel je nieuws

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld is tot en met zaterdag 2 november een expositie met gebatikte werken van Els Bogaard te bezoeken. Els maakt in haar werk gebruik van de eeuwenoude batiktechniek. Hierbij wordt stof afwisselend geverfd en met was afgedekt waardoor verrassende kleuren en onvoorspelbare structuren ontstaan.

Tijdens haar jarenlange verblijf in Suriname werd Els ingewijd in de kunst van het batikken door de Javaans Surinaamse kunstenaar Soeki Irodikromo. Terug in Nederland heeft zij het werken met was, stof en verf voortgezet en een eigen techniek ontwikkeld waarin tie-dye gecombineerd wordt met batik en zij diverse manieren van verven combineert met diverse soorten was.

 

Het werk van Els is soms figuratief , soms abstract. Licht en beweging spelen een grote rol.

Kenmerkend voor het werk van Els zijn: structuren uit de natuur(planten, zand, steen hout, water), fantasie dieren (meestal vogels), motieven uit inheemse culturen. Daarnaast ook verbeelding van beleving van geloof en van emoties.

 

De expositie is tot 2 november te bezoeken in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur.

advertentie
advertentie