Fort Honswijk
Fort Honswijk Stichting Honswijk-Everdingen

Fort Honswijk op open monumentendagen 2019

29 augustus 2019 om 11:21 Evenementen

SCHALKWIJK Het is dit jaar precies 175 jaar geleden dat de eerste paal werd geslagen voor de bouw van het Torenfort Honswijk. Een prachtige gelegenheid dus om tijdens de Open Monumentendagen van zaterdag 14 en zondag 15 september a.s. het Fort weer open te stellen voor bezichtiging. Op beide dagen is het Fort tussen 10.00 uur en 16.00 uur open en kan zowel de toren als de naastliggende contrescarp in al hun pracht en praal worden bewonderd. Ook kan dan worden genoten van diverse andere activiteiten op het buitenterrein.

Onder leiding van gidsen van de Stichting Honswijk-Everdingen kan op elk heel uur worden meegedaan met een rondleiding door de historische gebouwen. De eerste rondleiding begint om 10.00 uur en de laatste om 15.00 uur. Tussen de rondleidingen door vinden op beide dagen om 12.00 en 14.00 uur demonstraties met twee soorten geschut plaats van het afschieten van kanonnen.

Er is een buitenexpositie van prachtige (lucht)foto's van diverse verdedigingswerken van de Stelling Honswijk. Aan deze expositie is een kinderspeurtocht gekoppeld, waarmee prijsjes te verdienen zijn. Voor kinderen zullen (zeker bij mooi weer) ook andere, bij het Fort passende spellen te beleven zijn.

Voor de inwendige mens is er op beide dagen een cateraar aanwezig. Ook zijn er kraampjes van onder meer Tuin Brassica met biologisch voedsel van het Eiland van Schalkwijk en de biologische kaasboerderij Miltenburg.

Het beloven boeiende dagen te worden, dus laat u verleiden tot een bezoek aan het Fort.

advertentie
advertentie