Clinic rolstoelpadel
Clinic rolstoelpadel LTV De Doordraaiers

Clinic rolstoelpadel enthousiast ontvangen!

24 augustus 2019 om 11:31 Tennis

HOUTEN Vorige week dinsdag 20 augustus kon er in Houten voor het eerst kennis gemaakt worden met een nieuwe rolstoelsport, genaamd rolstoelpadel bij LTV de Doordraaiers. De kennismakingsclinic werd georganiseerd in samenwerking met Sportpunt Houten in aanloop naar het allereerste officiële rolstoelpadeltoernooi, dat gehouden wordt op 14 en 15 september bij de Houtense tennisvereniging.

De kennismakingsclinic werd positief ontvangen door de vijf enthousiaste dames en heren die zich om 19.00 uur meldden op het park van LTV de Doordraaiers. De Doordraaiers is éen van de weinige clubs in Nederland waar rolstoelpadel gespeeld kan worden. Bij de aanleg van de padelbanen is hier namelijk rekening mee gehouden en zijn de ingangen van de baan extra breed gemaakt. De deelnemers – met rolstoelbasketbal en rolstoeltennis ervaring – begonnen iets wat onwennig aan de training, maar al gauw bewijst de sport zijn laagdrempeligheid en vliegen de ballen de toeschouwers om de oren. Eén van de weggeslagen ballen bereikt zelfs bijna de Rondweg als deze uit de kooi verdwijnt. Er wordt veel gelachen en de deelnemers rijden met plezier over de baan. Tegen het einde van clinic wordt de eerste wedstrijdstrijd gespeeld met zelfs al mooie punten voor beide teams. Na afloop waren de reacties erg positief en blijkt padel – mede door de glazen wand en het vaker laten stuiteren van de bal – uitermate geschikt als rolstoelsport!

EERSTE TOERNOOI VAN NEDERLAND De Nederlandse Padelbond organiseert in het weekend van 14 en 15 september het eerste officiële FIP/NPB rolstoelpadel toernooi ter wereld op de banen van De Doordraaiers in Houten. Tijdens dit toernooi zullen de deelnemers (heren & dames gemixt) het tegen elkaar opnemen waarbij het toernooi toegankelijk is voor alle (sport) rolstoel spelers, met én zonder ervaring met padel.

WAT IS PADEL? Padel is een racketsport die het beste omschreven kan worden als een mix van squash en tennis. Padel wordt gespeeld op een padelbaan van 10×20 meter, met daaromheen wanden van glas en hekwerk. Voor het eerst is er nu ook aandacht voor de rolstoel variant van deze sport.

Mocht u deze clinic gemist hebben en bent u geïnteresseerd in rolstoelpadel of een andere aangepaste sport? Dan kunt u contact opnemen met Claudia van Mechelen, claudia@sportpunthouten.nl.

advertentie
advertentie