Afbeelding
Rina Knopper

Rens Stokman wint 50e Tour

28 juli 2019 om 18:59 lokaal

SCHALKWIJK Het wielerspektakel voor jong en oud beleefde vandaag een zinderende afsluiting met de laatste sprint. De spanning was te snijden en het was echt seconden werk, maar de winnaar van de gele trui 2019 en de 50e Tour de Schalkwijk is Rens Stokman, gevolgd door Sander Nieuwhof en de roze trui draagster Lisa Miltenburg. De renners werden aansluitend tijdens het defilé op de Brink gehuldigd.

EVEN TELLEN110 rennertjes, 11 sponsoren, 120 vrijwilligers en 50 weg afzetters en natuurlijk alle andere enthousiastelingen waren er nodig om dit geweldige jubileumjaar tot een succes te maken. En het was een groot succes want het werd een feest waar de saamhorigheid en het plezier onder de Schalkwijkse bewoners vanaf spatte.

JUBILEUMJAAR Deze warme Tour is extra feestelijk geweest met tal van activiteiten. Bijzonder is het oprichten van het Tourmuseum, maar ook Hits on Tour, De Kerkmis, Het Polderen, Ter land, ter zee en in de Wetering en Hemelrijk. De Tour is Schalkwijks erfgoed geworden, door de inwoners bepaald en gedragen en doorgegeven aan volgende generaties. Iets waar je trots op mag zijn.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie