De Swingende Wielen uit Woerden
De Swingende Wielen uit Woerden De Swingende Wielen uit Woerden

Houtense danst met rieu op het Vrijthof

27 juli 2019 om 07:30 lokaal

HOUTEN/ WOERDEN Vier dansers van De Swingende Wielen uit Woerden hebben de afgelopen drie weekenden meegedanst in het Magnificient Maastrichter Dance company tijdens de 12 concerten van Andre Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Per avond zitten er 13.000 mensen op het vrijthof. Ook inwoner van Houten, Jessica van Schaik danste mee.

In totaal waren er 150 dansparen aanwezig die een choreografie dansten op de Second Walz van Dmitri Shostocovitch. Dit was de muziek waar hij 25 jaar gelden mee bekend werd in het hele land en de rest van de wereld. Onder de dansers waren er 9 rolstoeldansparen die op uitnodiging van de Stichting Rolstoeldansen Nederland hieraan meededen.

EEN VERSLAG VAN DE SWINGENDE WIELEN:

,,In februari kregen we de uitnodiging om met de concerten mee te doen. Dit was natuurlijk een hele eer. Het moest nog wel een geheim blijven. Toen begon het voorbereiden, het oefenen van de choreografie, de jurken passen, en nogmaals oefenen. Het laatste weekend van juni naar het MECC in Maastricht, waar het vrijthof in stoelen en afzetlinten uitgezet was, om te kijken hoe het met alle dansers tegelijk eruitzag. Hierbij is Andre Rieu zelf ook aanwezig, hij wil alles tot in de puntjes perfect hebben. Hier er daar nog wat wijzigingen en we waren klaar voor de concerten.

Op woensdag 3 juli de generale op het vrijthof, daarna 3 weekenden optreden. Ons optreden maakte heel veel los bij het publiek: bewondering, ontroering. Daarna mochten we nog een keer op: de de Schöne Blaue Donau, waarbij het publiek ook zelf mocht dansen. En na nog even wachten barste iedere avond het feest weer los, drie kwartier muziek waar iedereen op los ging, walsen, ontroerende muziek en de Kings of Disco, of zoals Rieu ze noemde de Friethof People, met YMCA en Go West. Iedere avond was een feest, dansen met publiek. Rolstoelgebruikers laten walsen, en dan de reactie achteraf: "Wat heb ik een heerlijke avond gehad", en daar doen we het voor." 

HONDERDSTE CONCERT 

Rieu heeft op zondag 21 juli zijn honderdste concert op het vrijthof gegeven. En in dat weekend is de 1 miljoenste bezoeker ontvangen. Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten,

advertentie
advertentie