De onthulling van het monument in 't Goy
De onthulling van het monument in 't Goy Lysanne van de Kamp

We serve – al 30 jaar

23 juli 2019 om 11:28 lokaal

In het najaar van 2019 bestaat de Lions Club Houten dertig jaar – een lustrum dat gevierd moet worden. Maar dat is slechts één van de momenten om naar uit te kijken. De Houtense "Lions" (de leden van de serviceclub) zetten zich namelijk jaar in jaar uit belangeloos in voor de lokale gemeenschap in Houten. Erik Steenwelle, die sinds 1 juli president is van de serviceclub, blikt terug én kijkt vooruit.

'"WE SERVE!" ,,Dat is ons motto – een motto dat we graag en vaak in de praktijk brengen op allerlei verschillende manieren. Onze projecten zijn heel concreet. Zo hebben we afgelopen jaar meegeholpen met het organiseren van de Linieloop op 30 juni, en hebben we de afgelopen jaren van alles gedaan voor de Buitenwereld, het Gezinshuis de Grote Geer en de Stichting Reinaerde."

2019-2020 ,,Het belooft een heel mooi jaar te worden. Onze jaarplanning loopt altijd vanaf 1 juli tot en met 30 juni, dus het is nog maar net begonnen. Elk jaar op 1 juli start de nieuwe president, dit jaar is de eer aan mij."

LUSTRUMBOEK ,,Om terug te blikken op wat we in het verleden hebben gedaan, maken we ter gelegenheid van het lustrum een lustrumboek, vol met foto's en verhalen van inspirerende momenten om te blijven herinneren. De Lions Club Houten is een serviceclub die meestal uit zo'n 30 tot 35 man bestaat, maar als je dan bedenkt wat je samen allemaal hebt bereikt in de afgelopen jaren, is dat zeker iets om trots op te zijn."

HOOGTEPUNTEN ,,Een hoogtepunt dat er voor mij uitspringt, is het spel 'Rondje Houten', een soort monopolie over Houten, dat we een aantal jaren geleden als relatiegeschenk voor het goede doel verkochten in kersttijd. Andere hoogtepunten zijn bijvoorbeeld het monument van de Engelse bommenwerper die in de Tweede Wereldoorlog in 't Goy is neergestort, en de muziektent die we hebben geschonken aan de gemeente. Die staat nu op Het Plein (Oude Dorp)."

JAARTHEMA ,,Ons thema voor komend jaar is 'een leven lang leren'. Dat vinden we zelf belangrijk en we geloven daarnaast dat het voor iedereen goed is om dat als levenshouding te hebben. Als jij jezelf blijft ontwikkelen en open blijft staan voor veranderingen, dan blijf je ook gezond, zowel geestelijk als fysiek. We brengen ons jaarthema in de praktijk door als leden van de serviceclub van elkaar te leren, maar ook om onze activiteiten voor komend jaar hierbij te laten aansluiten."

ACTIVITEITEN ,,In 2020 is de bevrijding 75 jaar geleden. Dat is voor ons een belangrijk moment. We gaan hieraan bijdragen via onder andere het 'struikelstenenproject'. Dit zijn stenen die worden geplaatst in het trottoir voor de huizen waaruit vroeger Joden verdreven zijn. De meeste van deze Joden hebben geen graf, maar op deze manier blijven zij toch in onze herinneringen. Deze 'struikelstenen' kom je sinds kort overal in Nederland tegen, en zorgen in een heleboel straten voor een stukje geschiedenis – een leerzaam moment voor onze kinderen en volgende generaties!"

VRIENDSCHAP ,,Gezelligheid en 'iets goeds' doen gaan bij ons hand in hand. Door de jaren heen ontstaan er vriendschappen, en leer je veel over elkaars achtergrond en invalshoek. Komend jaar hebben we ons voorgenomen om – in het kader van ons jaarthema – bij elke bijeenkomst drie mensen in drie minuten te laten vertellen over wat ze in de afgelopen periode hebben geleerd."

Het monument in 't Goy ter herinnering aan de neergestorte Engelse bommenwerper
Het monument
Sportieve uitdaging voor de Lionsclubleden
advertentie
advertentie