Afbeelding
Jeroen Pater

75 jaar vrijheid Houten | Festival Gluren bij de Buren in teken van vrijheid

17 juli 2019 om 11:30 lokaal

HOUTEN Ook 'Gluren bij de Buren´ doet mee met het vrijheidsjaar in Houten. Het thema van het festival – op zondag 6 oktober alweer de 13e editie – is Vrijheid! 'Een bijzonder passend thema', vindt projectleider Stijn Belder. ,,Het festival gaat over de vrijheid om te mogen zijn wie je wilt, om nieuwe mensen te ontmoeten, jouw talent te delen en je welkom te voelen, zelfs bij mensen die je niet kent. Daarnaast geeft het thema de deelnemende artiesten veel ruimte er een eigen invulling aan te geven omdat het zo breed getrokken kan worden. Het vermelden waard is ook de vrijheidsroute: een route langs verschillende optredens die met het thema te maken hebben en goed op elkaar aansluiten."

Mette (9) en haar moeder Kirna treden op tijdens Gluren bij de Buren. Wat hebben zij met het thema vrijheid gedaan? ,,Wij zijn met het nummer "When the saints go marching in" aan de slag gegaan. Het staat voor ons symbool voor hoe muziek tijdens oorlog en vrede mensen verbindt. Begonnen als gospelsong werd het een beroemd oppep-nummer voor de Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Daarna bleef het populair en groeide uit tot jazz standard."

In 2019 en 2020 vieren we in heel Nederland op allerlei manieren dat we al 75 jaar in vrijheid leven. Houten doet daar graag aan mee. Hoe? Dat bepalen inwoners, organisaties of bedrijven zelf. Organiseer iets rond het thema 'vrijheid'. Het kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een nieuwe activiteit of een initiatief dat al langer bestaat en waar je deze keer speciaal het thema 'vrijheid' aan hangt. Aanmelden kan via 75JaarVrijheid@houten.nl. 

advertentie
advertentie