Wethouder Kees van Dalen, ontwerpster Daniëlle van Kuijk en kinderburgemeester Sarah de Kruijff onthullen trots het speciale verkeersbord.
Wethouder Kees van Dalen, ontwerpster Daniëlle van Kuijk en kinderburgemeester Sarah de Kruijff onthullen trots het speciale verkeersbord. Nathalie Rensen

Kinderraad Houten zet zich in voor veilig fietsen

12 juli 2019 om 16:20 lokaal

SCHALKWIJK Met de onthulling van een zelf ontworpen verkeersbord vraagt de kinderraad van Houten aandacht voor onveilige situaties voor fietsende kinderen.Het opvallende bord is ontworpen door Daniëlle van Kuijk (midden) en zal op nog drie andere fiets onveilige plaatsen in Houten opgehangen worden. Samen met wethouder Kees van Dalen en kinderburgemeester Sarah de Kruijff werd het eerste bord feestelijk onthuld voor de kruising van de Jonkheer Ramweg met De Groes. Daniëlle: ,,Dat deze plek gevaarlijk is merk ik zelf dagelijks als ik naar school fiets. Fietsers hebben hier voorrang maar krijgen dat vaak niet. Ik moet soms keihard remmen, en dan zwaaien die autobestuurders ook nog terwijl ze gewoon moeten stoppen." Sarah: ,,Veiligheid is een serieus onderwerp dat vorig jaar al op de agenda van de kinderraad stond. Ik hoop dat als mensen de borden zien ze al rustiger gaan rijden en voorrang verlenen."

De kinderraad wil nog beter kunnen communiceren naar de achterban en haar zichtbaarheid vergroten. Daarom heeft zij een eigen facebook pagina opgezet en Instagram account aangemaakt waar zij verslag doet van activiteiten. Zie hiervoor: https://www.facebook.com/KinderraadHouten/  en #kinderraadhouten.

Omdat het geen officieel bord betreft is er ook een bord
advertentie
advertentie