Gino Rondon wint aanmoedigingsprijs Onze Lieve Vrouwe Broederschap
Gino Rondon wint aanmoedigingsprijs Onze Lieve Vrouwe Broederschap Annette Stolk - de Vries

Gino Rondon is creatief met fingerboards

8 juli 2019 om 10:11 lokaal

HOUTEN Op zaterdag 22 juni jl. ontving Gino Rondon (15) de Creativiteitsaanmoedigingsprijs van de Onze Lieve Vrouwe Broederschap (OLVB). Gino ontving een bedrag van €450, - waarmee hij zijn creatieve grafische talent, voor het maken van fingerboards en kleding, verder kan ontwikkelen.

 door Annette Stolk – de Vries

CREATIEF Gino is 15 jaar oud en woont samen met broer en ouders in Houten. Hij is middelbaar scholier op de Heemlanden. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met het maken van grafische ontwerpen. Die ontwerpen past hij toe op zijn zelfgemaakte fingerboards en op kleding. Met het winnen van prijzen is de familie Rondon bekend. In 2017 won broer Giulio de Aanmoedigingsprijs van het OLVB voor het ontwikkelen van zijn talent op het gebied van Future House muziek.

FINGERBOARDS Als hobby deed Gino veel aan skateboarden. Op enig moment ontving zijn broer als sinterklaassurprise een fingerboard. ,,Een fingerboard is hetzelfde als een skateboard maar dan veel kleiner", legt Gino uit. ,,Je doet hetzelfde als op een skateboard, maar dan met je vingers. Ik kwam tot de ontdekking dat er ook professionele varianten bestonden. Van mijn gespaarde geld heb ik toen een professioneel exemplaar gekocht." Tekenen deed Gino altijd al veel en hij maakte ontwerpen voor op de fingerboards. ,,Mijn broer vond ze cool en zo ontstond het idee om ook ontwerpen voor kleding te maken."

TOEKOMSTDROOM Waar Gino de ontwerpen eerst op papier maakte, maakt hij ze nu op de computer. ,,Het is een toekomstdroom van me om met grafische ontwerpen later mijn geld te verdienen. Het geld dat hij van het OLVB heeft ontvangen gaat hij besteden aan het aanschaffen van een grafische tekentablet. ,,Hiermee kan ik makkelijker en beter mijn ontwerpen maken."

Gino maakt nu nog prototypes van de kledingstukken. ,,In de toekomst wil ik graag mijn eigen bedrijf opzetten. Ik ben van plan echt goede kwaliteit kleding te ontwerpen en te verkopen. Graag zou ik dan ook echte skateboards willen maken." De zelf ontworpen fingerboards zijn te koop op zijn webshop: www.fossilfingerboarding.com

Een fingerboard van Gino
Meerdere fingerboards, ontworpen door Gino Rondon
advertentie
advertentie