Afbeelding
Marleen Biesheuvel

Met College de Heemlanden naar Zuid-Afrika

4 juli 2019 om 07:36 lokaal

Once in a lifetime!

Elise van Dijk: "Van dinsdag 23 juli tot zaterdag 3 augustus gaan wij met een groep van 21 leerlingen van College de Heemlanden naar Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika gaan we met leerlingen van de Groenberg Secondary school een dagje meelopen, met deze school zijn we een partnership aangegaan. Daarna gaan we samen met deze leerlingen Kaapstad ontdekken, omdat ondanks dat deze leerlingen redelijk dicht bij Kaapstad wonen, zij er nog nooit zijn geweest."

Waarom willen jullie graag mee naar Zuid-Afrika?

Yarah Netteb: "We hebben verscheidene leerlingen gevraagd waarom ze mee gaan met deze ontwikkelingsreis. De meeste leerlingen zeiden dat het een leuke reis is en een 'once in a lifetime opportunity'. Voor de meesten is het de eerste keer buiten Europa of zelfs de eerste keer vliegen! Bij deze reis leren we een hele nieuwe cultuur kennen, wat bij ons gebruikelijk is kan daar anders zijn. Die nieuwe cultuur gaan we natuurlijk ook proeven. Ik kijk er erg naar uit om typische Zuid-Afrikaanse gerechten te proeven zoals vetkoek en een echte Zuid-Afrikaanse braai."

Hoe komen we aan het geld voor de sponsering?

Paul Tielemans: "De Heemlanden organiseert verschillende inzamelingsactiviteiten voor goede doelenprojecten binnen het partnership-programma. Tijdens de Hongernacht bijvoorbeeld, proberen 150 leerlingen van College de Heemlanden 24 uur lang niet te eten. Afgelopen jaar is er 7.386,55 euro opgehaald! Sommige leerlingen organiseren naast deze acties ook andere projecten om geld in te zamelen. Met het geld wordt onder andere schoolboeken gesponsord voor de leerlingen van een school in Zuid-Afrika."

Wat gaan jullie nog meer doen?

Yarah Netteb: "We gaan de tafelberg beklimmen, naar robbeneiland, door de stad met een hop-on-hop-off bus, kasteel de goede hoop bezoeken, naar het winkelcentrum en naar de markt. We hebben ook nog een aantal dagen vrijetijd om te doen wat wij zelf willen. We hebben er erg veel zin in!"

Redactie: Marleen Biesheuvel

Foto: Marleen Biesheuvel

Bijschrift:

Paul Tielemans, Yarah Netteb en Elise van Dijk (v.l.n.r.) zijn helemaal klaar voor de ontwikkelingsreis naar Zuid-Afrika

advertentie
advertentie