Sponsorloop Edukans op Wereldwijs
Sponsorloop Edukans op Wereldwijs Rina Knopper

Sponsorloop voor Edukans

1 juli 2019 om 19:45 lokaal

HOUTEN Alles werkt mee om er een geslaagd feest van te maken op basisschool Wereldwijs. Het weer is prachtig, er zijn luchtkussens en spelletjes in de morgen. Leerkrachten én leerlingen trotseerden de hitte afgelopen vrijdag 28 juni op het Summer Event met als kers op de taart een sponsorloop voor inzameling van studiegeld.

door Rina Knopper

Tussen de middag bakken de moeders pannenkoeken voor de lunch voordat de kinderen weer buiten mogen spelen. Maar om 13.15 uur begint het serieuze werk: de warming up voor de sponsorloop. De kinderen en leerkrachten popelen om te beginnen met de loop en hun felbegeerde stempels te incasseren. Voor elke ronde verdienen zij immers geld van hun zelf verzamelde sponsoren. Met rode wangen en druppeltjes op hun voorhoofd melden zij zich keer op keer bij de stempelaars. Omdat er nog tot 5 juli gedoneerd kan worden, is het eindresultaat nog niet bekend. Aan het enthousiasme van de leerlingen en leerkrachten zal het in ieder geval niet liggen. Het event wordt afgesloten met een optreden van Arie de Bruin, ambassadeur Edukans World Teacher en reisbegeleider van meester René in Malawi.
De opbrengst van de sponsorloop is voor stichting Edukans. Een kind dat leert, is een kind met kansen, dat is de missie van de stichting. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren.

advertentie
advertentie