Vlnr: voorzitter Ton Vernooij, Bram Sluijk van Sportief Opgewekt en Robin Koppers, secretaris vv Schalkwijk.
Vlnr: voorzitter Ton Vernooij, Bram Sluijk van Sportief Opgewekt en Robin Koppers, secretaris vv Schalkwijk. VV Schalkwijk

Voetbalvereniging Schalkwijk viert verduurzaming

28 juni 2019 om 17:30 lokaal

Schalkwijk Voetbalvereniging Schalkwijk vierde afgelopen weekend de verduurzaming van de club. Verduurzamingspartner Sportief Opgewekt plaatste 48 zonnepanelen op het dak en verving zowel in de kantine als op het veld de verlichting door energiezuinige (veld)ledverlichting. Dankzij deze maatregelen is de club stroomneutraal en stoot jaarlijks 12.500 kg minder CO2 uit. Daarnaast kon vv Schalkwijk door het plaatsen van ledveldverlichting twee extra masten plaatsen, waardoor een langgekoesterde wens in vervulling ging om de verlichting op het trainingsveld op peil te brengen.

De club vindt het belangrijk om haar leden en andere bezoekers te betrekken bij deze verduurzaming. Zo hangt in de kantine een energiescherm waarop leden de opwek van de zonnepanelen bij kunnen houden. Daarnaast leerden bezoekers tijdens het jaarlijkse Buurttoernooi dit weekend spelenderwijs meer over duurzame energie.

Mooi verduurzamingstraject  Voorzitter Ton Vernooij kijkt terug op een mooi traject: ,,We zijn al vele jaren aan het zoeken naar een manier om de veldverlichting op het trainingsveld op peil te brengen. Jaren was dit onmogelijk, omdat onze stroomkabel op zijn maximum zat. Toen we in 2017 met Sportief Opgewekt in contact kwamen, zijn we een traject gestart waarmee we naast goede veldverlichting vele andere voordelen voor Voetbal Vereniging Schalkwijk konden behalen. Nu hebben we naast goede veldverlichting, ook over een jaar gerekend geen elektriciteitsverbruik door de plaatsing van de 48 zonnepanelen. Dit is een mooi voordeel voor de clubkas. Daarnaast vinden we het als club ook belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving".


 

Vlnr: voorzitter Ton Vernooij, Bram Sluijk van Sportief Opgewekt en Robin Koppers, secretaris vv Schalkwijk.
advertentie
advertentie