Afbeelding
Onze Lieve Vrouwe Broederschap

Voorjaarsuitdeling en creativiteit is beloond door Onze Lieve Vrouwe Broederschap

26 juni 2019 om 11:30 lokaal

HOUTEN Op zaterdag 22 juni heeft de OLVB weer haar voorjaars 'prijzen' uitgereikt voor activiteiten die ten goede komen aan jongeren binnen de gemeente Houten. Deze keer werden de volgende organisaties blij gemaakt: de Stichting Foundations for Farming t.b.v. het project 'Samen aan de slag in Malawi'; Rond on Ice kan komende winter een aantal kinderen gratis laten schaatsen tijdens het jaarlijkse ijsbaan evenement op het Rond; Werkgroep Fairtrade gemeente Houten ontving een bijdrage voor de organisatie van het Fair Food & Fashion festival op 9 november 2019 en tot slot ontvingen Aïsha en Moreno Versteeg een bijdrage voor de organisatie van het jaarlijkse pupillentoernooi 'Delta Cup Junior'. Ook dit keer weer een grote diversiteit aan activiteiten die met veel enthousiasme en inzet voor jongeren worden georganiseerd!

De jaarlijkse Creativiteits-aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Gino Rondon. Gino is een 14-jarige grafisch ontwerper met een mooie en uniek stijl die hij o.a. toepast op zogenaamde fingerboards en t-shirts. Hij ontving een bedrag van € 450,-- om zijn talent verder te ontwikkelen.

Tot slot werd op deze bijeenkomst afscheid genomen van de voorzitter van de Raad van Toezicht van de OLVB, burgemeester Wouter de Jong. Gedurende zijn ambtstermijn was hij iedere OLVB-uitdeling van de partij om te benadrukken hoe belangrijk het is jong talent te stimuleren, alsook organisaties te ondersteunen die zich op allerlei manieren inzetten voor jongeren. Als dank voor zijn grote betrokkenheid ontving burgemeester De Jong de verzilverde Broederschapsbeker uit handen van voorzitter Henk van Kooten.

advertentie
advertentie