Leden van Opgewekt Houten
Leden van Opgewekt Houten Hein Zoet

Zonnedak De Wetering feestelijk geopend!

23 juni 2019 om 22:16 lokaal Deel je nieuws

De Coöperatie Opgewekt Houten stelde op vrijdag 21 juni het zonnedak op gemeentelijke sporthal De Wetering symbolisch in bedrijf. Dit tweede zonnedak van Opgewekt Houten wekt elektriciteit op voor 60 gezinnen. 

Ruim 50 leden en belangstellenden woonden de feestelijke startbijeenkomst in de kantine van korfbalvereniging Victum bij. De openingshandeling werd verricht door Siward Zomer. Hij is directeur van de branchevereniging van coöperaties die duurzame energie opwekken. 'Opgewekt Houten is een van de 400 coöperaties in Nederland die bezig zijn met duurzame energie. Al 70.000 inwoners van dorpen en steden werken in coöperaties samen aan duurzaamheid. In het Klimaatakkoord is voor burgers een grote rol weggelegd. Gestreefd wordt naar 50% van duurzame opwek in lokaal eigendom. Coöperaties zoals Opgewekt Houten vervullen daarin een sleutelrol,' aldus Zomer. Wethouder Hilde de Groot kon niet aanwezig zijn, maar feliciteerde Opgewekt Houten in een vlog die tevoren was opgenomen op het dak van De Wetering. De gemeente Houten heeft zich het afgelopen jaar sterk gemaakt voor dit project.

De 130 leden van Opgewekt Houten hebben met de projecten De Kruisboog in 2017 en De Wetering in 2019 inmiddels meer dan 1.000 zonnepanelen gerealiseerd. Daar blijft het niet bij, de coöperatie heeft projecten in voorbereiding in o.a. Schalkwijk.

Meer weten? Kijk op onze website www.opgewekthouten.nl. Wil je meedoen? Meld je dan aan als lid en/of vrijwilliger. Want Opgewekt Houten: daar word je duurzaam vrolijk van!

advertentie
advertentie