Afbeelding
Hans Hordijk

De Vlinder: een danstheaterspektakel door de jeugd van toen

24 juni 2019 om 11:30 lokaal

HOUTEN Van september 2019 t/m mei 2020 vindt het project De Vlinder plaats. Een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten Centrum. Over Houten vroeger, en Houten nu. De voorstelling wordt een mozaïek van herinnering en ervaring, verbeeld in fraaie dansfiguren, poëzie, muziek, zang èn beeld. De inbreng van de deelnemers is de inspiratiebron.

Wie weet nog hoe het vroeger was? Houten is gegroeid van een intiem dorp naar een indrukwekkende Vinex-stad. In deze voorstelling deelt de 'jeugd van toen' hun verhalen over het dorp aan elkaar en aan de jonge generatie. Over de snelle groei van dorp naar stad. En de invloed daarvan op hoe mensen met elkaar omgaan en het leven in de stad. 

Aan het project kunnen 80 deelnemers meedoen. In 25 repetities maken 40 deelnemers onder leiding van een choreograaf een danstheatervoorstelling. Daarnaast zijn 40 deelnemers actief met het decor, fotografie en de muziek. Het artistieke team bestaat uit dramaturg Liesbeth Osse, choreograaf Ireen Kurvers (beiden verbonden aan Gouden Dans), beeldend kunstenaar Dorothé Arts, fotograaf Paul van der Klei en muzikant Fredrike de Winter. Aan de Slinger (De Slinger 40 Houten) is het bruisende centrum van dit project. Vanaf oktober 2019 repeteren de deelnemers wekelijks op dinsdag onder leiding van het artistieke team. Het project wordt afgerond met drie voorstellingen in Aan de Slinger: op zondag 10 mei (matinee), donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei.

Het project is gericht op inwoners van 65-plus uit Houten Centrum (de wijken Centrum West en Centrum Oost). Spreekt het project u aan, neem dan contact op met Angela de Vogel of Fleur Esmeijer van 'van Houten&co' via info@vanhoutenenco.nl of tel. 030 – 7001 500. Zij gaan graag met u in gesprek over het project.

Zie www.aandeslinger.nl en www.vanhoutenenco.nl voor meer informatie.

De Vlinder is een project van Aan de Slinger, 'van Houten&co', Gouden Dans en gemeente Houten. Het vindt plaats in het kader van de overheidsregeling Age Friendly Cultural Cities en wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie, KfHeinfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Houten.


 

advertentie
advertentie