Afbeelding
Richard Thoolen

Loop door Houten was weer een feest

15 juni 2019 om 11:59 lokaal

HOUTEN Vrijdag vond de 15e editie van de  Loop door Houten plaats. Meer dan 1650 mensen namen deel aan dit gezellige evenement dat inmiddels tot een goede traditie is verheven. De 5 kilometer loop was zoals ieder jaar het meest populair. De dit jaar voor het eerst toegevoegde Samsamloop bleek een groot succes en werd door meer dan 100 duo's gelopen. Ook de fotobooth die speciaal voor dit 3e lustrum was neergezet bleek erg in trek. Mensen stonden soms wel een kwartier in de rij om zich op foto vast te laten leggen.

TER NAGEDACHTENIS De Loop door Houten heeft een grote populariteit verkregen bij de Houtense bevolking en veel mensen zien er een heel jaar naar uit om weer deel te kunnen nemen. Helaas kwamen twee enthousiaste deelnemers voortijdig te overlijden, maar werd de Loop door Houten door familie en vrienden ter nagedachtenis aan Frans en Wim gelopen. Door met de foto van hun geliefde op het shirt te lopen waren zij er in gedachten toch bij.

WEER Het is bijzonder hoe het weer zich heeft gedragen. Speaker Eddie Heerings: ,,Het is gewoon niet te geloven. De dag voor de Loop door Houten was het één en al regen, en de dag erna was het ook niet al te best. Maar op de dag zelf was het weer fantastisch! Een lekker zonnetje, een beetje wind. Dat dat prima loopweer is blijkt wel uit het feit dat er toptijden gelopen zijn en veel mensen een PR wisten te halen."

VRIJWILLIGERS Eddie: ,,Wij zijn bijzonder blij met alle vrijwilligers die zich ingezet hebben om de Loop door Houten tot een succes te maken. Wij hopen dat ze dat volgend jaar ook weer willen doen en nodigen nieuwe vrijwilligers uit om ook te komen helpen. We kunnen er nog meer gebruiken voor een scala aan activiteiten. Als vrijwilliger kun je dus ook iets doen wat je zelf leuk vindt. Speciaal wil ik de leerlingen van het Wellantcollege noemen, die echt fantastisch hebben bijgedragen op diverse gebieden onder andere: uitdelen medailles, bemensen waterposten, opbouwen en afbreken. Dank ook aan de starters van ONVZ, het Wellantcollege en wethouder sport Kees van Dalen."

SFEER Eddie: ,,Het was dit jaar een supersfeer. Zo met de start en finish tussen de terrasjes is bijzonder leuk. Het zou alleen wel fijn zijn als de lokale ondernemers die een extra grote omzet verkrijgen door de Loop door Houten daar iets voor terug zouden willen doen in de vorm van sponsoring. Er is dit jaar helemaal niets vervelends gebeurd en overal zag ik blijde gezichten. Dit was echt een super-editie! Het is echt leuk voor alle leeftijden. De jongste deelnemer was dit jaar 3 jaar oud en de oudste 77. "

Van de Loop door Houten zijn foto's en video's gemaakt. Een deel kunt u bekijken op de website van de Loop door Houten: www.loopdoorhouten.nl. Andere foto's en een sfeerimpressie zijn beschikbaar bij dit artikel.

Govan en Loran zijn broertjes en doen allebei mee aan de Loop door Houten.
Lisette van Loopsport Centrum Houten verzorgde de warming-up voor de kinderen.
Niet iedereen kon de bewegingen die Lisette voor deed volgen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Femke Post loopt gezellig met dochter Nine en haar vriendin Silke  de Samsamloop.
Afbeelding
Wouter Baas was de snelste man op de 5 km.
Afbeelding
Loop door Houten biedt gezelligheid en een sportieve uitdaging.
Wie wat extra stimulans kan gebruiken mag zijn riem losmaken...
Julian is 7 maanden oud en ziet voor het eerst de Loop door Houten waarin vader Joffrey 10 km loopt.
Even een kopje koffie voor de hulptroepen.
Afbeelding
Met duidelijke borden wordt aangegeven hoe ver men gevorderd is.
Maureen, Bibi en Jolien waren onmisbaar met hun water.
Het gaat hard bij de kopgroep op de 10 km.
Mike en Luuk hadden lol in de fotobooth.
Tom Horst is de absolute winnaar van de 10 km loop.
Tom Horst ontvangt de felicitaties van de nummer 2: Jeroen van Haaren.
En dan aan het eind krijg je het eremetaal omgehangen.
Wilko Schuijff is tevreden met zijn 3e plaats.
De snelste vrouw op de 10 km was Ruchama (r) van Loopgroep Houten. Hier met medeloper Gerard (l).
advertentie
advertentie