Concert 'Hoe ver is de nacht'

20 juni 2019 om 19:12 lokaal

HOUTEN In de Opstandingskerk aan Het Kant, bij het Gemeentehuis is donderdag 27 juni vanaf 20.00 uur een concert met (modern-)klassieke solozang. Het wordt gegeven door de componist/pianist Willem Stoppelenburg en zijn dochters, de professionele opera-, oratorium- en liedzangeressen Charlotte en Josefien Stoppelenburg. Op het programma staat één werk: 'Hoe ver is de nacht' (1978-1981), zestien liederen op teksten van Huub Oosterhuis.

Stoppelenburg (*1943) heeft een groot oeuvre op zijn naam staan. Naast enkele opera's en symfonieën componeerde hij veel kamermuziek en veel vocale werken, met een bijzondere interesse in poëzie. Recent nog vierde hij zijn 75e verjaardag met een groots "Stabat Mater", dat in zijn woonplaats Meppel in première ging.

Het werk 'Hoe ver is de nacht' is een van zijn vroege grotere werken. De zestien liederen houden het midden tussen (modern-)klassieke liedkunst en chansons, sterk afhankelijk van de teksten. De componist, die begin maart ook al in Houten te gast was, zal halverwege het programma kort iets vertellen over de achtergrond van 'Hoe ver is de nacht'.

Het concert duurt een uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop is welkom.

advertentie
advertentie