Linksboven podium NJK Fabian, Rechtsboven Fabian, Linksonder Podium Tessa (links op foto) zilver U20, rechtsonder NK senioren brons Tessa (rechts) Ioana Urseanu en KNAS

Fabian Koster (Houten) Nederlands Jeugd Kampioen Schermen

10 juni 2019 om 12:57 Sport/sport Deel je nieuws

Dit weekend is Fabian Koster (12 jaar oud, uit Houten) Nederlands Kampioen floret schermen geworden in zijn leeftijdscategorie. De Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK) Schermen vonden dit jaar plaats in Alkmaar. Na een goede poule kwam Fabian alle eliminatie rondes overtuigend door (10-4, 10-1 en 10-4) om daarna ook de finale met 10-4 naar zich toe te trekken. Fabian zit in groep 8A van Basisschool Aventurijn.

Zijn oudere zus Tessa Koster (15 jaar) won op het NJK twee zilveren medailles: op zaterdag in de categorie junioren (tot en met 20 jaar) en op zaterdag bij de cadetten (tot en met 17 jaar). Eerder dit jaar veroverde Tessa ook al een bronzen medaille bij het NK voor senioren. Tessa ontving op het sportgala van Houten in 2018 de aanmoedigingsprijs in de categorie talenten. Eerder dit jaar heeft Tessa Nederland vertegenwoordigt op het jeugd-EK en jeugd-WK in de categorie tot en met 17 jaar.