Vierde plaats voor Luciano Balestra tijdens de Freerunning World Cups
Vierde plaats voor Luciano Balestra tijdens de Freerunning World Cups Kevin Alsemgeest

Vierde plaats voor Luciano Balestra tijdens de Freerunning World Cups

7 juni 2019 om 15:30 Sport

MONTPELLIER De FISE World Cups in Montpellier is met een groot succes afgerond dit jaar. Dit jaar was een van de grootste FISE-evenementen met zeven verschillende disciplines, zoals de BMX Freestyle World Cup en natuurlijk de Freerunning World Cups. Waar Luciano Balestra, mede-eigenaar van Freerun University, als KNGU-atleet de strijd aan ging met top Freerunning atleten over de gehele wereld.

De Freerunning World Cups werden dit jaar drie keer gehouden, in Chengdu (China), Hiroshima (Japan) en Montpellier (Frankrijk). Luciano Balestra is als atleet van KNGU Team NL naar deze World Cups gegaan en vertelt ons over zijn ervaring.

Sfeer Freerunning is een extreme sport. De atleten zijn in staat om de meest spectaculaire bewegingen uit te voeren. En ze doen dit op een manier dat het er bijna gemakkelijk en zonder moeite uitziet. Naast sommige obstakels ligt het niveau van de atleten bij de World Cups ook enorm hoog. ,,De sfeer bij een Freerunning wedstrijd is altijd goed, iedereen is bereid elkaar te helpen en gunt elkaar het beste uit zichzelf te halen" aldus Luciano Balestra. Voor een competitieve wedstrijd ligt de sfeer onderling dus goed, maar hoe zit het met de spanning? ,,Tuurlijk is er spanning voor de wedstrijd. Maar de Freerunning community steunt elkaar altijd."

Kwalificaties De wedstrijd is verdeeld in twee categorieën. Speed, zo snel mogelijk van punt A naar punt B. En Style, zo creatief mogelijk gebruik maken van het parcours. Voor de finale is er een kwalificatieronde, waar de top tien door gaat naar de finales.
Luciano focust zich vooral op de categorie Style, hoe bereid je jezelf voor in een sport waar zoveel mogelijk is? "Ik begin altijd met kijken naar het hele parcours, en dan vraag ik me af wat het coolste is dat ik kan doen?" "Het coolste heb ik gedaan, wat nu? Je plakt er weer iets aan vast, net zolang tot je de beste run hebt gemaakt die je kan maken"

Luciano ging als nummer 1 op de ranglijst door naar de finale. "Mijn plan was om behoorlijk ontspannen te beginnen aan deze wedstrijd, gewoon doen en genieten waar ik het meeste van hou."

Finale "Ook de finale ging ik eigenlijk enorm ontspannen in, om de druk op mijzelf zo laag mogelijk te houden lag mijn focus meer op het plezier en het genieten van het moment." Genoten van het moment heeft Luciano zeker, hij eindigde op de vierde plaats van de World Cups in Montpellier. "Een ongelofelijk resultaat, we behoren gewoon tot de wereldtop!"

De rest van Team NL heeft ook goed gepresteerd. Saskia Neville wist de derde plaats te bemachtigen in de Style categorie en de tweede plaats in de Speed categorie.

Het volgende evenement waar Luciano voor is uitgenodigd zijn de World Urban Games in september. Maar eerst heeft hij nog een ander project. Twee opendagen in de Freerun University in Houten. ,,Ik ben enorm trots op de prestaties van Team NL, de World Urban Games in september belooft een ongelofelijk evenement te worden. Met onze gratis opendagen gaan we proberen zoveel mogelijk kids kennis te laten maken met deze prachtige sport"
 
Opendagen Op 29 en 30 juni organiseert de Freerun University in Houten twee gratis opendagen. "Ons doel is om zoveel mogelijk kids kennis te laten maken met deze fantastische sport Freerunning." "Als wij in staat zijn om onze passie voor de sport op een mooie manier over te brengen aan de kids in Houten, dan zijn de dagen voor ons geslaagd".
 

Vierde plaats voor Luciano Balestra tijdens de Freerunning World Cups
Vierde plaats voor Luciano Balestra tijdens de Freerunning World Cups
advertentie
advertentie