Gemeente Houten wint Circulair Spelen Award 2019

7 juni 2019 om 11:02 lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 5 juni 2019 vond in Houten bij Buitenwereld de uitreiking plaats van de Circulair Spelen Award 2019. Wethouder Herman Geerdes nam namens de gemeente Houten de award in ontvangst samen met Berdi Viveen van firma Boerplay.

Dit jaar organiseerde Vakblad Stad en Groen voor de allereerste keer de Circulair Spelen Award. Negen bedrijven stuurden hun mooiste speeltuin op ter beoordeling van onze vakjury. De vakjury bestond uit maar liefst 12 kinderen in verschillende leeftijdscategorieën en van verschillende speeltypes. Want wie kan een speeltuin nu beter beoordelen dan de eindgebruiker? De jury nam dikwijls geen blad voor de mond en zei met kinderlijke eerlijkheid wat zij vonden van de inzendingen.

Lovende kritieken

De speeltuin van Buitenwereld ontving lovende kritieken van de jury, zo zei Tim: ‘Dit vind ik de mooiste, hij heeft twee glijbanen en is heel groot. Ook omdat je in de huisjes kan klimmen. Het klimrek is leuk, alleen de brug lijkt me saai.’ Tim had de grote eer om als hoofdjurylid de prijs te overhandigen samen met vakredacteur Willemijn van Iersel aan de trotse winnaars.

Spelen hoort bij de openbare ruimte

De Circulair Spelen Award is een initiatief van Vakblad Stad en Groen met als doel om spelen in de openbare ruimte in positief daglicht te stellen. Buitenspelen kent grote sociale, maatschappelijke en gezondheidsvoordelen, toch wordt het belang van spelen in de openbare ruimte niet altijd voldoende erkend. Johan Oost van speelingenieursbureau OBB sprak zich hier recent nog kritisch over uit in Stad en Groen: ‘Aan het begin, op de tekentafels, zie je mooie (verkoop)plaatjes, maar in de praktijk wordt weinig structureels gedaan aan speel-, sport- en ontmoetingsvoorzieningen.' Vakblad Stad en Groen hoopt met deze verkiezing de focus binnen gemeentes en projectontwikkelaars op speelse wijze op spelen te richten.

advertentie
advertentie