Wethouder Herman Geerdes in het debat over bouwplan Den Oord.
Wethouder Herman Geerdes in het debat over bouwplan Den Oord. Martin Monkel

Bouwplan Wegwijzer/Den Oord vastgesteld

29 mei 2019 om 10:23 partnercontent

HOUTEN De gemeenteraad heeft op 28 mei jl. unaniem ingestemd met het aangepaste bouwplan op het terrein van de voormalige school De Wegwijzer en sporthal Den Oord. In het raadsdebat werden de laatste hobbels weggenomen. Bij het besluit was er zelfs sprake van felicitaties met enkele cadeautjes van raadsleden en complimenten aan het adres van de wethouder.

Martin Monkel

DEBAT Voor de vergadering was al bekend dat het overgrote deel van Den Oord Bewoners Belangen (DOBB) akkoord is met het aangepast plan van 19 koop- en 26 huurwoningen. Ook de politieke fracties tonen zich over het algemeen tevreden maar er waren ook gemengde gevoelens. ,,Welk beeld laat de gemeente achter?'' (ITH). ,,Er is een acceptabel voorstel bereikt maar we moeten het nooit meer zo doen"(D66). ,,Jammer dat het draagvlak ergens de mist in is gegaan"(CU) maar ,,de drie maanden uitstel heeft zijn werk wel gedaan'' (PvdA) waren enkele van de gemaakte opmerkingen. Met de indiening van een amendement werd ook het 'knelpunt' over de afstand tussen het huurcomplex en de Akkerwindehof weggenomen. Door een variatie in de maatvoering blijkt er ruimte gevonden te kunnen worden, zodat deze afstand kan worden vergroot.

BESLUIT Het voorstel over het bouwplan Wegwijzer/Den Oord wordt vervolgens met algemene stemmen aangenomen, met inbegrip van het amendement. Wethouder Herman Geerdes is tevreden met het resultaat. Vanwege de 'politieke onduidelijkheid' in de loop van het proces, met name de discussie over het aantal woningen, komt Geerdes na de zomer met een evaluatie. ,,Dat wil ik wel samen met de raad doen, waarbij het stellen van kaders belangrijk is en we dan tevens keuzes moeten maken''.

advertentie
advertentie