Impressie van het aangepaste woningbouwplan Wegwijzer/Den Oord
Impressie van het aangepaste woningbouwplan Wegwijzer/Den Oord Martin Monkel

Woningbouwplan Den Oord aangepast

6 mei 2019 om 19:31 partnercontent

HOUTEN Op maandag 6 mei jl. is tijdens een inloopavond in het Huis van Houten het nieuwe woningbouwplan op de locatie van de voormalige basisschool de Wegwijzer en sporthal Den Oord gepresenteerd. Betrokken zijn hierover reeds per brief geïnformeerd, maar kunnen nadere informatie krijgen en vragen stellen. Later deze avond vergadert Den Oord Bewoners Belangen (DOBB) over deze keuze en woensdag a.s. bericht zij hierover het college. Behandeling in de raad vindt plaats op 28 mei a.s.

Martin Monkel

PLAN De gemeenteraad besloot op 12 februari jl. het bouwplan op het terrein van Wegwijzer/Den Oord aan te houden tot de gesprekken met alle betrokken partijen zijn afgerond. DOBB vond het plan toentertijd 'te groot en te massaal en wilde minder woningen. Tijdens die raadsvergadering blijkt dat het voortzetten van het overleg met de bewoners voldoende mogelijkheden biedt om tot een oplossing te komen. Uitgangspunt blijft echter wel het streven naar een maximaal haalbare aantal woning op deze locatie. ,,Ik krijg drie maanden de tijd om duidelijkheid te krijgen over het plan met een bandbreedte van 45-48 woningen. Ik ben blij dat de bewoners die handschoen willen oppakken'' zie toentertijd wethouder Herman Geerdes. Afgesproken werd dat de klankbordgroep, bestaande uit Gemeente, DOBB en Viveste, vóór 28 mei a.s. met een aangepast of nieuw plan komt dat wel op draagvlak bij de bewoners in de buurt kan rekenen. Als dat niet lukt behandelt de gemeenteraad het oorspronkelijke voorstel met 48 woningen (model 0). 

AANPASSING Uit de drie mogelijke varianten van stedenbouwkundig bureau 'Stijlgroep' heeft de klankbordgroep een voorkeur voor model 1 uitgesproken (45 woningen).
De bouwkundige wijziging betreft voornamelijk het complex voor de koopwoningen op de locatie van de voormalige Wegwijzer. Het gebouw is nu lager met 19 koopwoningen (was 22) over 2 verdiepingen (was 3). Weliswaar zijn de lengte en breedte van het gebouw toegenomen, maar de afstand tot de bebouwing is ook vergroot. Het gebouw voor de 26 huurwoningen is in principe ongewijzigd gebleven, alleen is het gebouw ongeveer 3 meter in oostelijke richting verschoven. Tijdens de inloop kregen aanwezigen een toelichting en konden zij vragen stellen over de aanpassingen in het ontwerp. De verschillen tussen beide modellen worden geïllustreerd aan de hand van een bovenaanzicht, het parkeeroverzicht en een afbeelding met hoogte en afstanden tot bestaande bebouwing.

PROCES Direct na afloop van de inloopavond inventariseert DOBB de meningen van de betrokken. Aan de hand daarvan stelt zij vast of er voldoende draagvlak voor de aanpassing is of niet. De beoordeling door DOBB zal met het voorstel voor vaststelling van het stedenbouwkundig model 1 aan de gemeenteraad voorgelegd. Zo kan de raad op 28 mei a.s. het standpunt van de belangengroep in haar besluit meewegen.

advertentie
advertentie