Inzamelingsactie voor mensen in Irak die uw steun kunnen gebruiken
Inzamelingsactie voor mensen in Irak die uw steun kunnen gebruiken Houten helpt Irak

Terug naar Ninevé!

28 april 2019 om 09:45 lokaal

HOUTEN Comité Houten helpt Irak organiseert een inzamelingsactie voor hulpbehoevenden in het oorlogsgebied in het Midden-Oosten. Al sinds 2014 helpen ze de mensen in het oorlogsgebied in Syrië en Irak. Deze actie is onderdeel van een landelijke actie opgezet door Hulp Irak en Bijzondere Noden, met de titel 'Terug naar Ninevé'.

De oorlog in Irak is inmiddels voorbij, maar de nood blijft nog steeds hoog. Er is voor veel mensen geen of weinig eten, ze hebben kleding en schoenen nodig. Veel vluchtelingen zijn psychisch ernstig beschadigd. Het voelt alsof ze hun leven kwijt zijn.

Kleding en persoonlijke verzorgingsmiddelen zijn in Irak moeilijk te vinden. Tijdens eerdere acties zijn veel goederen ingezameld. Al deze goederen zijn op de bestemde plaats aangekomen en uitgedeeld aan gezinnen die het nodig hadden. De dankbaarheid voor de hulp was hartverwarmend. Helpt u ook weer mee? Met elkaar kunnen we iets betekenen voor onze naasten en kinderen in nood. In mei start een nieuwe inzamelingsactie. De ingezamelde goederen gaan samen met spullen van acties, gehouden in andere plaatsen, op transport naar mensen in Noord-Irak. Via plaatselijke kerken zijn er lokale contacten. De goederen worden aan allerlei mensen uitgedeeld zonder dat daarin onderscheid wordt gemaakt.

In maart, april en mei 2019 wordt een landelijke inzamelactie gehouden. 'Houten helpt Irak' doet hier aan mee. Ze willen kleding, schoenen en persoonlijke verzorgingsmiddelen inzamelen. Helpt u ook dit jaar weer mee om misschien 20 of meer pallets, een middelgrote vrachtwagen, met (kinder)kleding, speelgoed en persoonlijke verzorgingsmiddelen te vullen. Deze goederen worden later via het landelijk inzamelpunt in Kampen met behulp van een internationaal transport naar Irak gebracht.

WELKE GOEDEREN Men wil kleding voor jong en oud en persoonlijke verzorgingsmiddelen inzamelen, ook schoolspulletjes en speelgoed is welkom. Doet u mee breng dan hele en schone kleding zoals jassen, truien, broeken, sokken, winterkleding, schoenen, maar ook luiers, zeep, tandenborstels en tandpasta, kammen en haarborstels, en nog meer. Een complete lijst van spullen vindt u op de website www.houtenhelptirak.nl

FNANCIËLE STEUN Het vervoeren van al de spullen kost geld. Ook als u geen gelegenheid heeft voor materiële steun, dan nog kunt u helpen via een financiële bijdrage. U kunt uw gift over maken op rekeningnummer NL11 RABO 0379 8051 03 t.n.v. Gereformeerde Gemeente Houten, onder vermelding van "Houten helpt Irak". Uw gift is aftrekbaar voor de belasting.

INLEVEREN GOEDEREN Iedereen die een steentje wil en kan bijdragen aan de actie kan goederen komen brengen van: maandag 6 t/m 10 mei, van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag 11 mei, van 09:00 tot 16:00 uur bij de Eskol-kerk, Poldermolen 1, Houten.

BOODSCHAPPEN ACTIE Zaterdag 11 mei is er een boodschappen actie. U kunt die dag in de drie Albert Heijn winkels in Houten boodschappen kopen voor de Irak hulp actie en inleveren bij de vrijwilligers die in de winkels aanwezig zijn. Voor deze Albert Heijn actie is in de AH winkels een boodschappenlijstje beschikbaar.

Afbeelding
advertentie
advertentie