Voorstelling: Wie niet weg is wordt gezien
Voorstelling: Wie niet weg is wordt gezien Geert@CheeseWorks.nl

Wie niet weg is wordt gezien

25 april 2019 om 09:41 lokaal

THEATER NA DE DAM 'Wie niet weg is wordt gezien' Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theaters, theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien: Theater Na de Dam. In de Theaterzaal van Aan de Slinger spelen Bert Vos en Shtetl Band Amsterdam/Klezmer Society de voorstelling 'Wie niet weg is wordt gezien'. Bert vertelt samen met de musici van Shtetl Band Amsterdam het oorlogsverhaal van zijn Joodse familie, en zijn eigen verhaal als kind van Joodse onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op donderdag 25 april speelt Bram van der Vlugt de toneelvoorstelling 'Vogel'. Bram van der Vlugt is 85 jaar geworden en speciaal voor hem heeft toneelschrijver Thomas Verbogt deze voorstelling geschreven. Bram speelt Martinus, een oude man die aan zijn kleinzoon verhalen vertelt over zijn leven. Zijn kleinzoon, gespeeld door de jonge acteur Thijs Prein, luistert ademloos. De vraag is: wat is er in de oorlog precies gebeurd en wat probeert de oude man te verdoezelen?

FILMPROGRAMMA: FEEST VAN HERKENNING Het verhaal van het Nederlands familiedrama 'God Only Knows' met Monic Hendrickx, Elsie de Brauw, Marcel Musters, speelt zich af in de week voor Pasen, waarbij het lijdensverhaal van Jezus duiding geeft aan het leed van de personages. "Niet alleen het gelaagde verhaal, maar ook het overtuigende spel van de acteurs maakt 'God Only Knows' tot een adembenemende film" vier sterren aldus het NRC. Bij Aan de Slinger te zien op 25 en 26 april. De dramafilm 'Grâce à Dieu' draait 30 april in de Kleine Zaal. Een film heel actueel thema van de beroemde Franse regisseur François Ozon! "Met grote zorgvuldigheid zet Ozon de zoektocht van een misbruikslachtoffer uiteen. Een haarfijne ontleding en een rijkgeschakeerd monument voor misbruikslachtoffers ineen." Vier sterren aldus de Volkskrant. Op do 2 en vr 3 mei draait 'A Private War'. Het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin (Rosamund Pike).

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film Grâce à Dieu' dinsdag 30 april om 20.00 uur in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor maandag 29 april voor 12.00 onder vermelding van ‘Grâce à Dieu’ naar groentje@bdu.nl. Uit de inzenders trekken we een winnaar.


 

advertentie
advertentie