Afbeelding
Wietske Otter

Taarten bakken

17 april 2019 om 07:00 Lokaal/Column

Ik vind het heerlijk om zo nu en dan in de keuken te staan en wat lekkers te bakken. Vaak blijft het dan bij een appeltaart of een pizzadeegje. Twee weken geleden stond er iets op het programma waar ik nog geen ervaring in had: een regenboogtaart. Om te vieren dat het CDA sinds kort een Pride-netwerk (een netwerk wat zich bezighoudt met LHBTI* zaken) kent. Met een aantal CDA'ers en Esther de Lange (lijsstrekker voor de Europese verkiezingen) hebben we op een zaterdagochtend de taart gemaakt. Op het COC Europa verkiezingsdebat (waar Esther de Lange namens het CDA aan meedeed) werd mij ook nog wel duidelijk dat er in Europa nog veel werk te verzetten voor LHBTI-rechten. Ik ben er trots op dat het CDA in de Europese fractie daar een voortrekkersrol in heeft en er komende zomer één boot voor alle politieke partijen mét het CDA meevaart tijdens de Pride!

Hoe gaat het LHBTI'ers af in Houten? Zelf woon ik samen met mijn vriend met veel plezier in Houten. En met mij waarschijnlijk nog veel meer LHBTI'ers. Maar, ook ik vraag me wel af waarom je haast nooit een homostel hand in hand over het Plein of het Rond ziet lopen. En eerlijk, ik doe het zelf ook niet, omdat ik geen zin heb in gedoe daarover op straat. Een filmpje van BNN laat zien wat de reacties zijn als je hand in hand loopt in Utrecht op de Oudegracht. Ja, ook in Nederland valt er nog het nodige te doen als het gaat om tolerantie.

Ik ben daarom ook blij dat we sinds kort een LHBTI-klankbordgroep in Houten hebben, waar ik ook aan deelneem. We willen graag met de gemeente en inwoners nadenken over wat er voor LHBTI'ers in Houten nodig is om helemaal jezelf te kunnen zijn. U gaat nog van ons horen komend jaar en wij horen natuurlijk graag van jullie!

Mijn motto voor deze lente: Houten laten bloeien in haar veelkleurigheid van mensen!

Robert Pelleboer, Raadslid CDA Houten (robertpelleboer@cdahouten.nl)

*LHBTI: Lesbie, Homo, Biseksueel, Transgender en Intersekse

advertentie
advertentie