Sensei met de sponsor en het team dat afreist naar Guadalajara voor het WK Kempo
Sensei met de sponsor en het team dat afreist naar Guadalajara voor het WK Kempo Ermo Leenders

5 talenten naar WK Kempo

14 april 2019 om 12:42 Sport

HOUTEN Van 25 tot en met 27 april vindt in Guadalajara (Spanje) de 16e editie van het wereldkampioenschap Kempo plaats. Vanuit More Chi Martial Arts te Houten zijn maar liefst 5 personen gekwalificeerd om daar Nederland te vertegenwoordigen.

SENSEI Imre van der Bijl is de sensei van het vijftal en zal ze tijdens het kampioenschap begeleiden. Sensei:,,Ik heb lang moeten nadenken over meedoen aan kampioenschappen. Het past eigenlijk niet bij de filosofie van Shaolin-kempo die vredelievend is en gericht op zelfverdediging. Maar ze hebben me weten te overtuigen dat deelnemen van meerwaarde is. Winnen is niet het belangrijkste, maar daar acteren op het hoogste podium wel. De opgedane ervaring en het enthousiasme zal een ieder ten goede komen omdat ze dat bij zich zullen dragen en over zullen brengen op de overige leerlingen."

VAN RIJN Michiel van Rijn was er vorig jaar in Boedapest ook bij en wist daar wereldkampioen Kempo semi-contact te worden. Verder is hij door Sportpunt Houten uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2018. Waar ligt voor hem de uitdaging? Van Rijn:,,Op het WK zijn er 5 verschillende onderdelen waar men voor op kan gaan. Ik doe er mee aan twee. Allereerst wil ik mijn titel prolongeren op het onderdeel Kempo semi-contact. Ten tweede heb ik me gekwalificeerd voor het onderdeel Kempo Kata door daar op de Nederlandse kampioenschappen een tweede plaats voor te behalen. Kata's zijn vastgestelde stijlvormen die je individueel uitvoert, dus zonder tegenstander. Ik heb de sportprijs die ik heb mogen ontvangen gebruikt om te investeren in mijzelf en me door sensei individueel fysiek en mentaal laten trainen."

BLANSJAAR Mike Blansjaar was vorig jaar ook mee naar Boedapest en wist daar brons in zijn categorie te behalen voor Kempo semi-contact . Blansjaar:,,Ik neem dit jaar deel aan Kempo full-contact. Het verschil is dat je nu wel mag doorstoten en -trappen. Ik heb dat vorig jaar gezien en dat ontaarde soms in een ordinaire rampartij, maar daar wil ik mij verre van houden. Vorig jaar heb ik ervaring opgedaan op het WK, maar dit jaar ben ik beter voorbereid. De whiskyfles is na oud-en nieuw niet meer open geweest, ik ga bewuster om met mijn voeding en ik train meer, vooral op combinaties. Ik ben sowieso tevreden over wat ik er tot nog toe allemaal voor gedaan heb."

JEUGD More Chi Martial Arts heeft ook een groep in Zeist en vanuit deze groep worden drie jeugdige talenten afgevaardigd. Dit zijn Annika en Diederik van den Beuken en Samuel Leenders. De jongens nemen deel aan alle 5 de onderdelen en Annika aan 4.

SPONSOR Meedoen aan het wereldkampioenschap Kempo is een kostbare aangelegenheid. Sensei is dan ook zeer erkentelijk voor de bijdrage van Jeroen Elassaiss-Schaap van PD-value zonder wiens bijdrage deelname aan het WK Kempo niet mogelijk zou zijn geweest.

PIEKEN Sensei:,,De kunst is nu om precies op het WK te gaan pieken. Daarvoor is het goed om de komende tijd minder zwaar te gaan trainen en je meer mentaal af te stemmen.


Wij wensen het team van More Chi Martial Arts heel veel succes en zullen verslag doen van hun verrichtingen.

Wereldkampioen Michiel van Rijn gaat proberen om zijn titel te prolongeren.
Mike Blansjaar en Michiel van Rijn : hoe gaan ze het doen op het wereld kampioenschap Kempo?
Mike Blansjaar doet mee aan de categorie Kempo full contact, wat best wel spannend is.
advertentie
advertentie