Victum juicht na de overwinning
Victum juicht na de overwinning Victum

Victum 1 ongeslagen kampioen!

12 maart 2019 om 19:09 Sport/sport Deel je nieuws

Door een overtuigende overwinning op naaste concurrent KVZ is Victum 1 afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen geworden. Met nog drie wedstrijden te spelen en zeven punten voorsprong op Kesteren, de nummer 2, mogen we gerust zeggen dat Victum een maatje te groot was voor de ander ploegen in de poule.

Gesteund door een groot aantal supporters wist Victum in een zenuwslopende tweede helft een 14-19 overwinning uit het vuur te slepen. Dat het spannend was, is aan de uitslag niet te zien. De spanning zat hem dan ook niet zozeer in de stand, als wel in de vraag of Victum na een uitstekende eerste helft (de ruststand was 5-13) KVZ nog de kans zou geven terug te komen in de wedstrijd. Toen KVZ koud uit de kleedkamer twee keer scoorde sloop er toch wat spanning in de ploeg. Verdwenen was het soepele combinatiespel. KVZ kwam zelfs terug tot drie doelpunten verschil maar met wat goede wissels en een time-out stelde Bart orde op zaken. Met het laatste doelpunt van de wedstrijd bracht Irwan het verschil weer op vijf punten en toen was de ban gebroken.

Victum stak er met kop en schouders bovenuit in de tweede klasse met een brede, jonge selectie.  Er kwamen  liefst vier eerstejaars senioren binnen de lijnen. Een zeer verdiend kampioenschap voor coach Bart en zijn team