Geef de entree van Houten een upgrade!

6 maart 2019 om 07:04 Lokaal/Column

Wie vanaf de A27 Houten inrijdt, komt eerst over die typische UFO-rotonde, en ziet vervolgens links het Van der Valk hotel, en rechts het Arval-gebouw. Dát is de entree van Houten. En volgens mij kan die wel een upgrade gebruiken!

Smaken verschillen hoor, maar een landingsbaan voor buitenaardse wezens als eerste kennismaking met Houten is wel heel wonderlijk. Nog los van het feit dat er blijkbaar ooit afgesproken is dat er de hele dag door lampen op de UFO-rotonde schijnen, niet bepaald duurzaam. Ook heb ik niet de indruk dat de UFO-rotondes breed gekoesterd worden in onze samenleving.

Van het Van der Valk hotel zou je kunnen zeggen dat het voor Houten gastvrijheid uitstraalt. En bovendien een aantrekkelijke werkgever voor veel Houtense jongeren. Maar hoe gastvrij ook, waarschijnlijk zullen veel hotelbezoekers het vele moois dat Houten te bieden heeft niet tot zich nemen.

Het Arval-gebouw en de bedrijventerreinen aan weerszijde van de Staart stralen bedrijvigheid uit. En dat herken ik ook als Houtens. Onder Houtenaren zijn er ontzettend veel ondernemende inwoners. Zakelijk, cultureel en maatschappelijk. Houten is een broedplaats voor ontwikkeling, met een krachtige lokale economie.

Maar écht Houtens is de eerste indruk van Houten vanaf de snelweg niet te noemen. Onze lokale cultuur en identiteit kan toch wel duidelijker in beeld gebracht worden? Ik denk bijvoorbeeld aan fruitdorp Houten of fietsstad Houten. Het buitengebied, de agrarische sector, de bijzondere forten, de twee groeitaken van Houten, en zo zijn er nog veel meer unieke Houtense kenmerken te noemen.

Ik zou het mooi vinden als de mensen die Houten vanaf de A27 binnenkomen dáár iets van meekrijgen. Wat mij betreft krijgt de entree van Houten een upgrade.

Bent u het met mij eens? Of helemaal niet? En heeft u ideeën? Ik ben benieuwd! Laat het me weten via wvdberg@sgp-houten.nl.

Wouter van den Berg
Fractievoorzitter SGP-Houten

advertentie
advertentie