De prijsuitreiking werd verzorgd door leraar Uberto Bel en topspeler Mats Bleeker.
De prijsuitreiking werd verzorgd door leraar Uberto Bel en topspeler Mats Bleeker. Richard Thoolen

Leuk volleybaltoernooi

21 februari 2019 om 11:52 Sport/sport

HOUTEN Woensdag vond weer het door Taurus georganiseerde schoolvolleybaltoernooi plaats. Meer dan 450 kinderen van 19 basisscholen gingen de sportieve strijd met elkaar aan.

ORGANISATIE Het toernooi was leuk, gezellig en verliep vlekkeloos. Dit was mede te danken aan de goed op elkaar ingespeelde toernooicommissie die het toernooi alweer voor de 38ste keer organiseerde. In al die jaren hebben zij veel ervaring opgedaan en lering getrokken dat ze verwerkt hebben in een uitgebreid draaiboek. Doesjka Hoogewoud: ,,Vroeger speelden we een volledig toernooi waar een echte winnaar uit kwam. Maar we merkten dat het toernooi tijdens de finale wedstrijden als een nachtkaars uitging. Daarom spelen we nu in poules en krijgt iedere winnaar van een poule een beker." Ellen Veldhuizen: ,,Dat is ook veel leuker voor de kinderen. In plaats van 1 juichend team hebben we er nu wel 8 per leeftijdsgroep. En net als bij Taurus willen we benadrukken dat winnen wel leuk is, maar het plezier voorop staat."

SCHEIDSRECHTERS Anton van den Oudenrijn: ,,We ontlasten de scholen ook door nu zelf voor scheidsrechters te zorgen. Deze hebben we gevonden bij het ROC en het Niftarlake College in Maarssen." Uberto Bel is leraar geschiedenis op dat collega en heeft de bemiddeling gedaan. Uberto: ,,Het zijn studenten van de opleiding Bewegen, Sport en Maatschappij. Ik vroeg om 25 scheidsrechters, maar er hebben zich er 45 aangemeld! We hebben toen maar een bus gehuurd en maken er een leuke dag van, alsof we op schoolreisje zijn."

VOORBEREIDING Scholen en kinderen leven echt naar het toernooi toe en willen zo goed mogelijk spelen. Monique Kok: ,,Kinderen vinden het spelletje leuk en willen het graag beter leren spelen. Daarom gaan we ook naar scholen om daar volleybal les te geven. Ik ben zelf naar de St MIchielschool geweest in Schalkwijk en de kinderen daar waren heel enthousiast." Dat wordt direct beaamd door Lynn, Roos en Evi, kinderen van groep 7 die vervolgens laten zien hoe goed ze het al kunnen en hun eerste wedstrijd weten te winnen."

WAFELS Bij ieder toernooi speel je meerdere wedstrijden, maar moet je daar tussen ook wachten. Annick, Fleur en Brianna van MA2 hadden daar iets voor bedacht. Ze gingen wafels bakken die de kinderen voor een luttel bedrag konden kopen en opeten met een topping naar keuze. De wafels vonden gretig aftrek en twee emmers met beslag waren dan ook zo op. Voor het geld dat dat opbracht hebben de dames een goede besteding. Annick: ,,Eind juni willen we naar Oostenrijk om daar mee te gaan doen aan een internationaal toernooi. Daar moeten we nog veel meer geld voor bij elkaar brengen, dus zullen we vaker acties als deze gaan ondernemen."

PRIJSUITREIKING De prijsuitreiking voor het toernooi van groep 7 werd gedaan door een topspeler. Van het in de eredivisie spelende team heren 1 kwam libero Mats Bleeker de bekers en vaantjes uitdelen. In iedere poule kon er helaas maar 1 winnen en dat waren: Vlinder 7A en 7B, Plantage 7B en 7E, Bogerman 7C en 7D, Mozaiek 7A en Montessori 7A. Corine Groot: ,,Het is heel leuk om al die kinderen zo enthousiast en met plezier bezig te zien. Daar doen we het voor. Kinderen die volleybal leuk vinden zijn verder welkom om het ook eens in het echt te komen proberen."

De toernooicommissie bestaande uit Monique, Anton, Corine, Doesjka, Ellen en Jos heeft de kinderen een leuke dag bezorgd.
Kinderen wachten gespannen of hun team in de prijzen gevallen is.
Fleur, Annick en Brianna bakten wafels om hun internationale ambities waar te kunnen maken.
advertentie
advertentie