Irene op de eerste plaats
Irene op de eerste plaats Enid Bruins

Succes voor Houtense judoka's bij Districtskampioenschappen Judo Midden Nederland

18 februari 2019 om 07:27 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 16 februari 2019 werden de Districtskampioenschappen Judo Midden Nederland gehouden in Ede.

Hier was het de beurt aan de judoka’s onder 18 jaar om te bepalen wie de beste is van het district Midden Nederland. De dames (van Judovereniging Groot Houten en Top Judo Utrecht) hebben de spits afgebeten. Zij hebben zich goed geweerd en zeer goed gescoord.
Goud was er voor Irene Hesling (JV Groot Houten). Zij mag naar het Nederlands Judo Kampioenschap (NK) onder 18 jaar op 9 maart. Irene doet daarnaast ook al mee in het kwalificatietraject voor de EK, WK en EYOF -18 en hier had zij vorige week in Italië een European Cup toernooi.

In de middag konden de heren onder 18 jaar gaan strijden. Ook hier hebben de Groot Houten en Top Judo Utrecht judoka’s zich weer van hun beste kant laten zien en hard gestreden in een flink aantal spannende partijen. Brons was er voor Jasper Haarbrink in de gewichtsklasse tot 50 kg en voor Johnathan Gefferie in de gewichtsklasse tot 66kg (beiden Judovereniging Groot Houten). Ook deze heren zien we terug op 9 maart bij het NK.

Trainer/coach Marcel Houtzager en Fred Sijnhorst van Top Judo Utrecht en de trainers Ron van Lamoen en Sander Mackaaij van Judovereniging Groot Houten zijn trots op de resultaten: “Dit is een mooie prestatie van alle judoka’s. Ook van de judoka’s die net geen podiumplek hebben behaald, want zij hebben het uiterste uit henzelf gehaald.”

Over Top Judo Utrecht

Top Judo Utrecht is opgericht in 2010. Top Judo Utrecht is een onafhankelijke stichting en biedt extra training en begeleiding aan judoka’s uit de regio Utrecht waardoor zij in staat zijn uit te groeien naar topniveau. Inmiddels nemen judoka’s van verschillende judoverenigingen, waaronder Judovereniging Groot Houten deel aan Top Judo Utrecht. Voor meer informatie: www.groothouten.nl en www.topjudoutrecht.nl

Jasper judoot
advertentie
advertentie