Podium NJK Indoor aspiranten
Podium NJK Indoor aspiranten Frank van Maren

Zigzaggend voorbij de concurrentie: Tienjarig Houtens skitalent verslaat ‘oude garde’ op NJK Indoor voor Aspiranten.

6 november 2018 om 16:29 Sport/sport Deel je nieuws

Het verschil in fysieke kracht tussen mensen van 25 en 27 is verwaarloosbaar. Maar bij opgroeiende kinderen kan een jaartje meer of minder een flink verschil maken. Toch stond er na afloop van het Nederlands jeugdkampioenschap indoor slalom skiën geen 11-jarige op de hoogste trede van het podium, maar Anouk van Maren. En zij is tien.

Een knappe overwinning, want Anouk hield de rest van het veld ruim een seconde achter zich. In een sport die, net als in bijvoorbeeld de Formule 1, vaak op tienden of honderdsten wordt beslist, is dat een behoorlijk gat. Dat de Houtense zo goed presteert, is voor insiders overigens geen verrassing. Al sinds vorig jaar zit ze de andere deelneemsters steeds dicht op de hielen. Zo pakte ze op de NJK sneeuw in Alpendorf (2017) de derde plek op de combi en behaalde ze recentelijke de eerste plaats op  Lowlands, een internationale skiwedstrijd voor deelnemers uit Nederland, België, Luxemburg, UK, Ierland en Denemarken. 

Bescheiden trots 

En Anouk zelf? Die blijft bescheiden. “Ik ben echt heel erg blij met de overwinning, maar het is pas het begin. In Nederland kunnen we best goed skiën, maar ik zou liefst een keer een WK podiumplek pakken.” Daar is in ieder geval genoeg tijd voor, want als 10-jarige is de sportieve pensioenleeftijd nog ver weg!

We zijn trots op je Anouk! 

Frank van Maren. 

Training afgelopen herfst Oostenrijk
advertentie
advertentie