De kracht van samen doen!

5 september 2018 om 07:55 Lokaal/Column

Met het coalitie-akkoord van CDA, GL, VVD en CU 2018-2022 hebben wij de 'samenlevingsagenda' geïntroduceerd in de Houtense politiek. De doelen die we voor Houten willen bereiken gaan we nadrukkelijk méér samen met ondernemers, maatschappelijke organisaties en inwoners realiseren.

Werken aan een vitale lokale democratie betekent de herontdekking van de samenleving. De verschuiving in het takenpakket, die dat met zich meebrengt, vergroot de noodzaak voor gemeenten (en dus ook de raadsleden…!) om te leren werken in een netwerk.

Traditioneel heeft de gemeenteraad drie rollen, namelijk kaders stellen, volksvertegenwoordiger zijn en controleren. Meer en meer komt er ook nog een vierde rol bij, namelijk verbinden. Daarvoor zijn ook raadsleden nodig met een sterke verbindende rol in de samenleving.

En dat past perfect bij ons als CDA. Persoonlijk ervaar ik dát als bijzonder inspirerend.

En er gebeurt al heel veel. De afgelopen tijd verdiepten we ons o.a. in de jaarverslagen 2017 van maatschappelijke organisaties en ik ben steeds weer onder de indruk van wat er allemaal door bijv. de Voedselbank Houten, Stichting Aan de Slinger en van Houten&co en vele andere verenigingen en organisaties wordt gedaan voor Houten.

Zelf ben ik betrokken bij nieuwe initiatieven: zo zit ik in het 'Houten on Stage'- team, waarbij de verbinding wordt gezocht tussen VMBO' ers en het bedrijfsleven om de leerlingen te helpen bij hun beroepskeuzes. Ook heb ik recentelijk de eerste contacten gelegd tussen de fruitsector en de Houtense Werktafel om te onderzoeken of meer Houtense werkzoekenden aan de slag kunnen bij onze fruitteeltbedrijven.

En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Kortom….. zoekt ú van úw kant als individu, groep of vereniging verbinding met de Houtense politiek, weet ons als CDA te vinden! Wij worden daar enthousiast van!

Jan de Jong, raadslid CDA Houten

jandejong@cdahouten.nl

 

 

advertentie
advertentie