Kasteel Heemstede in wintersferen
Kasteel Heemstede in wintersferen Kasteel Heemstede eigen foto

Kerstmarkt in de tuin van Kasteel Heemstede

6 december 2022 om 16:35 Activiteiten

HOUTEN Op 18 december organiseert restaurant Kasteel Heemstede voor de allereerste keer een Kerstmarkt in de kasteeltuin. Op de Kerstmarkt staan tenminste 32 lokale ondernemers die een breed scala aan producten verkopen. Het restaurant zelf zorgt natuurlijk voor hapjes en drankjes. Deze keer even geen kreeft of zwezerik, maar een broodje worst en een glaasje glühwein. 

Annette Stolk – de Vries 

Ollie Schuiling (35) is chef-kok van restaurant Kasteel Heemstede. Hij vertelt vol enthousiasme over het organiseren van de Kerstmarkt. ,,Wat is er mooier dan het kerstgevoel aan te wakkeren door een Kerstmarkt te organiseren waar men vrij toegang tot heeft. Men kan er zoveel geld uitgeven als men wil, maar ook als je de centen niet hebt kun je er een leuke middag hebben. Toegankelijkheid en gezelligheid staat voorop. Ik wil ervoor zorgen dat mensen gewoon een hele gezellige middag hebben.” 

LICHT De kasteeltuin zal prachtig verlicht en uitgelicht zijn. Schuiling: ,,Ik hou van gezelligheid en lampjes. Nederlanders komen nu eenmaal graag bij elkaar. Of dat nu is voor voetbal, een buurtbarbecue of een Kerstmarkt.” In de ruim dertig stands is straks van alles te koop. Van wijnen, speciaal bieren, kleding, woonaccessoires tot aan Italiaanse delicatessen aan toe. Volgens Schuiling ideaal om in de week voor Kerst nog een origineel cadeau te kopen voor familie en vrienden. 

TOP In 2020 was Schuiling net met zijn team het restaurant gestart in Kasteel Heemstede toen corona roet in het eten gooide. Twee jaar was hij noodgedwongen dicht. Dit is de eerste keer dat het restaurant onder zijn leiding open is met Kerst. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Schuiling al in heel veel top gastronomie restaurants over de gehele wereld gewerkt. Hij is echt naar Nederland teruggekeerd om restaurant Heemstede te beginnen. ,,Het is ons gelukt om binnen drie jaar in de top twintig te staan van beste restaurants in Nederland. We hebben een Michelin ster te pakken en zeventien punten in Gault & Millau; het kan gelukkig allemaal niet op. We hebben een heel leuk en ervaren team. Met dertig stoelen zijn we een klein restaurant, daarom is het zo leuk om op de Kerstmarkt mensen op een hele andere manier te bedienen.” 

Het zou fantastisch zijn als dit event tot de mooiste Kerstmarkt van Nederland kan uitgroeien.

EVENT De kosten voor de organisatie voor deze Kerstmarkt heeft Schuiling helemaal voor eigen rekening genomen. Als het goed uitpakt wordt het wellicht een terugkerend jaarlijks event. ,,Het zou fantastisch zijn als dit event tot de mooiste Kerstmarkt van Nederland kan uitgroeien.” Schuiling denkt erover om van de Kerstmarkt in de toekomst een afstudeerproject voor scholen te maken. ,,Denk bijvoorbeeld aan de Cas Spijkers Academie. Of wellicht ga ik er een goed doel zoals War Child of Stichting Hartekind aan koppelen.” 

WELKOM Schuiling hoopt dat hij met het organiseren van de Kerstmarkt iedereen de sfeer van hospitality kan laten proeven. ,,Ik hoop echt dat het een succes zal worden. Iedereen is op 18 december tussen 12.00 – 18.00 uur van harte welkom aan de Heemsteedseweg 20 te Houten. Kom vooral op de fiets en neem je familie en vrienden mee. De toegang is gratis.” 

advertentie
advertentie