Mahjong speel je met 4 mensen
Mahjong speel je met 4 mensen Archief BDUMedia

Nederlands kampioenschap Mahjong in Schalkwijk

1 december 2022 om 16:17 Activiteiten

SCHALKWIJK Het Bondstoernooi van de Nederlands Mahjong Bond vindt op 10 december weer plaats in de Wiese in Schalkwijk. Uit het hele land zullen op die dag leden van Mahjongclubs zich naar Schalkwijk spoeden om te bepalen wie zich de Nederlandse kampioen 2022 mag noemen. Tot nu toe hebben zich circa 140 mensen aangemeld. Alle deelnemers spelen vier rondes met na elke ronde een tussenstand.

Mahjong is een in China ontstaan spel, dat met 4 deelnemers gespeeld wordt. Mahjong wordt ook wel het spel van de 10.000 mogelijkheden genoemd. Er is een Chinese versie, een Japanse en een Nederlandse. De spelregels van deze drie versies verschillen onderling. Bij de Chinese en Japanse versie kunnen spelers ook internationale toernooien spelen, waarbij een internationale ranglijst wordt aangehouden. De Nederlandse versie wordt tot nu toe alleen in Nederland gespeeld. In de toekomst zal er worden gekeken naar mogelijke uitwisseling met België en Duitsland. 

Van alle drie de versies wordt apart een kampioen vastgesteld. De resultaten van de al gespeelde toernooien in 2022 worden meegeteld.

Peter den Hartog uit Schalkwijk speelt zelf Mahjong en geeft les aan spelers uit Houten, Schalkwijk en Tull en ‘t Waal. Sinds 2019 zijn er tot nu toe drie groepjes ontstaan, die les volgen in deze Nederlandse Toernooi Spelregels. Het belangrijkste is dat ze al spelenderwijs Mahjong leren spelen en daar plezier in hebben. Mocht je meer uitleg willen over dit mooie spel, dan kun je contact opnemen met Peter den Hartog, tel. 06-37660344

advertentie
advertentie