Creatief aan de slag
Creatief aan de slag Ieder Kind Gezien

Training voor zelfvertrouwen

Zorg Deel je nieuws

Voor kinderen is het hebben van een potje met zelfvertrouwen en veerkracht belangrijk. Iedere dag zijn kinderen bezig met leren en groeien. Iedere dag worden zij thuis en op school uitgedaagd met nieuwe leerstof of een nóg iets moeilijkere som. Veel kinderen hebben genoeg zelfvertrouwen om te durven leren. Maar sommige vinden het leren op zich al een hele uitdaging. Iets nieuws leren en dus laten zien dat je iets nog niet kan, voelt dan als een hele opgave. Het liefst laten ze niet zien dat ze iets niet kunnen, door bijvoorbeeld geen vraag te willen stellen in de klas. Of ze proberen alles zo goed mogelijk te doen. Alles moet 'perfect', want ja die 9 wordt niet voor niets gegeven. Op school doen ze hun best en werken ze hard. En thuis komt vaak de ontlading door (over)emotioneel te reageren op bijvoorbeeld tips van ouders. 

Saskia Koper, van praktijk 'Ieder Kind Gezien', helpt deze kinderen graag. Zij is creatief therapeut en werkt met voornamelijk (gevoelige) meiden tussen de 7 en 12 jaar. De begeleiding is zowel individueel als in een groep die elke paar maanden gegeven wordt. De begeleiding en de groepstraining zijn beide gericht op het versterken van het zelfvertrouwen. Dit doet ze door middel van creatief werken. In het werken gaan de kinderen op zoek naar wat hun eigen talent is, wat hoort bij hen: waar ben je goed in? En dat gaat het niet om kunnen tekenen, maar juist om vaardigheden als observeren, super netjes kunnen werken, een proces kunnen overzien of juist goed kunnen samenwerken. Met als resultaat dat een kind zich gesterkt voelt in wie zij is en van zichzelf weet wat het goed kan en waar nog leerpunten liggen. En dat alles tijdens lekker creatief bezig te zijn. Dan voelt het niet als 'bijles' en dat maakt het laagdrempelig om spannende dingen eens uit te proberen. 

Meer informatie of eens een (gratis) kennismakingsgesprek aanvragen kan via de website: www.iederkindgezien.nl of stuur een bericht naar info@iederkindgezien.nl. 

 

advertentie
advertentie