Afbeelding
Chiropractie Houten

De oorzaak van lage rugpijn

7 juni 2023 om 13:48 Zakelijk

In de westerse wereld hebben veel mensen lage rugklachten, dit is in Nederland niet anders. Uit onderzoek blijkt dat bij mensen van 25 jaar en ouder 44% in het afgelopen jaar wel eens last heeft gehad van rugklachten. Bij 21% duurden de klachten zelfs langer dan 3 maanden!

De kans om binnen 12 maanden weer last te hebben van lage rugklachten ligt tussen de 24% en 33 % Om herhaling van rugklachten te voorkomen is het belangrijk om de verschillende factoren die een rol spelen aan te pakken. Er kan sprake zijn van een verkeerde werkhouding of til techniek. Ook kan het voorkomen dat er een bepaalde disbalans/zwakte bestaat in het gewichtstelsel of spierstelsel van de rug.

Veel patiënten die bij ons in de praktijk komen met klachten hebben geen duidelijke oorzaak, ze deden tenslotte wat ze altijd al deden. ‘’Ik stond gewoon de was op te hangen’’, bijv. Wat men zich vaak niet realiseert is dat foutieve bewegingspatronen die zich dag in dag uit herhalen voor micro ‘blessures’ zorgen in het lichaam wat uiteindelijk opeens klachten kan geven. Bijvoorbeeld ‘de was doen’ of iets anders onbenulligs, is als het ware de druppel die de emmer doet overlopen. De blessure bestaat zo eigenlijk uit een optelsom.

In de huidige samenleving, zitten mensen meer en meer. Eerst in de schoolbanken en later hebben veel mensen een zittend beroep (kantoorbaan). Dit zitgedrag draagt een flink steentje bij aan het veroorzaken van onze rugklachten. Het begint met een slechte houding in de schoolbanken en deze foutieve houding is tegen de tijd dat we volwassen zijn volledig ingesleten in ons onderbewuste. Dit is funest voor het lichaam op oudere leeftijd omdat als we ouder worden juist minder goed in staat zijn de gevolgen, waaraan we door deze foute patronen worden blootgesteld, op te vangen.

Chiropractie specialiseert zich in de diagnose, behandeling en preventie van klachten aan het bewegingsapparaat. Onze chiropractoren hebben een variatie aan technieken tot hun beschikking, met het doel om de symptomen aan te pakken, de verkeerde bewegingspatronen te behandelen en met uw hulp herhaling te voorkomen.

Gratis en vrijblijvende nek en rug check

Tijdens deze check wordt uitgelegd wat chiropractie precies is en u kunt de chiropractor vragen stellen die betrekking hebben op uw klacht of uw gezondheid. Daarnaast voeren we enkele testen uit om te kijken of chiropractie geschikt is om uw klachten te behandelen en wij geven u een passend advies.

U kunt u aanmelden via info@chiropractiehouten.nl

Deze informatie wordt u aangeboden door Chiropractie Houten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie