Chiropractie Houten
Chiropractie Houten MARJOLEIN THIJSE

Met uw kind of baby naar Chiropractie Houten

29 maart 2023 om 12:31 Zakelijk

HOUTEN Een bezoek aan de chiropractor is niet het eerste waar ouders aan denken als hun kind of baby klachten heeft. 

Chiropractor Heather legt uit dat er veel klachten te behandelen zijn middels het gebruik van hele zachte behandeltechnieken om (kleine) beperkingen in de wervelkolom of spierspanningen weg te halen.

Wij zien vaak baby’s na een heftige bevalling of baby’s die een wat moeizamere start hebben. Ouders voelen vaak dat hun baby ergens last van heeft en raken gefrustreerd en voelen zich machteloos worden. Ouders zien symptomen zoals overmatig huilen, overstrekken en slaapproblemen. Bij de chiropractor wordt er onderzoek gedaan om te kijken of er ergens een beperking in de rug of nek (wervelkolom kan zitten die deze problemen kan veroorzaken.

Niet alleen huilbaby’s worden behandeld, maar ook baby’s met een voorkeurshouding, voedingsproblematiek of met compensatiegedrag na het klieven van een tongriem. Ook met dit soort problemen is er vaak sprake van of een beperking in nekbeweging of spierspanning. Bij baby’s wordt er heel licht te werk gegaan, met een druk te vergelijken met wat er gebruikt zou worden om te kijken of een perzik rijp is. 

Voor peuters en oudere kinderen kan de chiropractor ook veel betekenen. Bijvoorbeeld als een kind moeite heeft met kruipen of een ouder kind die motorisch niet sterk is genoeg is. Regelmatig worden kinderen meegenomen voor een periodieke check. Kinderen vallen wel eens op hun hoofd, stoten zich tegen van alles en nog wat aan, spelen en raken af en toe geblesseerd. Ook komt het voor dat zij slecht slapen of hebben regelmatig hoofdpijn hebben. Deze klachten hebben vaak baat bij een behandeling.

De schoolarts controleert niet meer op scoliose, terwijl het juist belangrijk is om op tijd erbij te zijn met zulke aandoeningen. Daarom raad ik ook aan dat ouders met een kind die hard groeit om af en toe een controle uit te laten voeren. Daarmee kun je problemen juist voorkomen.

Gratis en vrijblijvende nek en rug check voor uw kind of uzelf.

Tijdens deze check wordt uitgelegd wat chiropractie precies is en u kunt de chiropractor vragen stellen die betrekking hebben op uw klacht of uw gezondheid. Daarnaast voeren we enkele testen uit om te kijken of chiropractie geschikt is om uw klachten te behandelen en wij geven u een passend advies.

Indien u een afspraak wilt maken kunt u ons mailen op info@chiropractiehouten.nl of bellen of 030-636 89 87.

www.chiropractiehouten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie