Master pizzaiolo Massimiliano Crocetti
Master pizzaiolo Massimiliano Crocetti Karin Tim-Mijland

Brother Louie Bar & Pizza geopend, authentiek Italiaans en een uitgebreide drankenkaart

13 oktober 2021 om 12:29 Zakelijk

HOUTEN Houten is een unieke horecagelegenheid rijker, want vorige week maandag opende Brother Louie Bar en & Pizza officieel haar deuren. Iedereen kan hier terecht voor een diner, maar ook alleen een drankje.

Op de menukaart staan 25 authentieke pizza’s gemaakt door een Italiaanse master pizzaiolo, maar ook verse pasta’s, antipasti en huisgemaakte desserts. Verschillende ingrediënten komen wekelijks rechtstreeks uit Italië. De wijn- en cocktailkaart wordt nog uitgebreider, in de toekomst zullen er zelfs 40 á 45 verschillende wijnen en nog meer cocktails op staan.

Harold Goessens is eigenaar van Brother Louie en Boca Bar & Kitchen. ,,Mensen zijn bij Brother Louie ook de hele dag welkom om iets te drinken of eten. Het is niet verplicht te komen eten, ze zijn altijd welkom.” Zodra de personeelsbezetting op volle sterkte is, gaat Brother Louie zeven dagen per week open. Dan behoort ook lunchen op zijn Italiaans met pizza’s, pasta’s, maar ook huisgemaakte Italiaanse broodjes en salades tot de mogelijkheden.

Vanwege het succes van Boca was er in Houten behoefte aan een extra horecagelegenheid met de combinatie van bar en restaurant tegelijk. De menukaart bij Boca bevat Mediterrane overwegend Spaanse specialiteiten en grillgerechten. Bij Brother Louie is de keuken uitsluitend Italiaans.

ITALIAANS Deze keuken staat onder leiding van master pizzaiolo Massimiliano Crocetti die in Florence eigenaar was van het bekende pizzarestaurant Zero Zero en de Bivero pizza academy. Daar leidde hij studenten van over de hele wereld op. Harold is er trots op dat hij juist deze master kon aantrekken om de pizzaiolo’s van zijn bar & pizza te begeleiden. 

De pizza’s zijn van topkwaliteit door de authentieke bereidingswijze en de beste verse ingrediënten. De bodem is op basis van een recept met zuurdesem. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een mix van type 00 en type 2 bloem, wat zorgt voor een pizzabodem met gezonde vezels en een heerlijke smaak. Het deeg daarvoor rijst 72 uur in een speciale deegkamer. Door de bijzondere bereidingswijze ontstaat een smaakvolle pizza met een dunne, krokante en luchtige bodem. De pizzaiolo‘s bakken deze in een handgemaakte Italiaanse steenoven. Die wordt verwarmd door hout en gas, want vanwege milieunormen is een met hout gestookte oven in veel plaatsen niet meer toegestaan. Deze Valoriani oven is een echte blikvanger in het trendy interieur met retro-elementen. Vanaf de luxe barkrukken met een halfronde zachte leuning aan de (pizza)bar, hebben de gasten zicht op de oven. ,,Die zorgt voor een extra beleving voor de gasten.” Harold vertelt dat verschillende gasten nu al speciaal voor een dinerplek aan deze bar reserveren. 

GOEDE DOELEN Brother Louie steunt net als Boca een aantal goede doelen. Het gekoelde en gefilterde tafelwater bijvoorbeeld is van Made Blue. ,,Elke liter tafelwater die wij verkopen zorgt voor 1 liter schoon drinkwater in een ontwikkelingsland.” Bovendien doneren beide zaken per fles € 1,25 aan de stichting Just in Time 4 Heroes. Die wil kinderen met een korte levensverwachting samen met hun gezin een weekend aanbieden op Terschelling. Per kilo Blanche Dael koffie schenken beide zaken een bedrag aan de stichting Escuela Blanche Dael. Deze organisatie wil de kansen van kansarme kinderen in koffieproducerende landen vergroten. Door vooral in Guatemala te investeren in onderwijsprojecten en studiebeurzen. 

Harold is nog op zoek naar full time pizzaiolo‘s die de fijne kneepjes van het vak van Massimiliano willen leren en ervaren medewerkers bediening. 

Reserveren? Dit kan via: www.brotherlouie.nl of telefonisch: 030-7855130 Brother Louie Bar & Pizza, Het Rond 36 in Houten. 

Door Karin Tim-Mijland

Brother Louie Bar & Pizza
Het sfeervolle interieur
Afbeelding
advertentie
advertentie