Advocaten Michaëla Wielinga-van Dillen, Andrea Begthel en Marino Vossen.
Advocaten Michaëla Wielinga-van Dillen, Andrea Begthel en Marino Vossen. RechtSaam Advocaten & Mediators
RechtSaam Advocaten

: Een halve eeuw ervaring

10 september 2021 om 14:30 Zakelijk

HOUTEN/WIJK BIJ DUURSTEDE Advocaten Andrea Begthel, Marino Vossen en Michaëla Wielinga-van Dillen van RechtSaam Advocaten & Mediators ervaren met hun nieuwe samenwerking het voordeel om kennis en ervaring te delen en te kunnen sparren met een collega. Andrea: ,,Bij ons ligt de nadruk op het personen- en familierecht en erfrecht. Wij zijn alle drie advocaat en mediator. Twee verschillende werelden met ieder een eigen invulling.’’

door Neeltje van Triest

OPLOSSING De drie vertellen dat een mediator samen met alle partijen altijd op zoek is naar de best gedragen oplossing. Het gezamenlijk belang staat voorop waarbij iedere partij zich kan vinden in het eindresultaat. Een mediationtraject is vaak korter en daarmee ook minder kostbaar dan de gang naar de rechter. Ook worden zelfgemaakte afspraken vaak beter nageleefd.

Als ze als advocaat optreden, staat het belang van de cliënt voorop. Hierbij spreekt de rechter zich uit en is iedere partij individueel bezig om het beste voor zichzelf uit de zaak te halen.

NAPOLEON Marino: ,,Ons rechtssysteem komt nog uit de tijd van Napoleon en soms voelt dat ook nog zo. Een derde partij, in dit geval de rechter, die de knoop doorhakt, kan zich alleen maar aan de wettelijke regels houden. Bij een mediationtraject in een echtscheiding is er veel meer mogelijk Relaties, kinderen, financiën, we zoeken altijd naar de meest geschikte oplossing. Voor de rechter heeft altijd één van de twee gelijk en is er altijd een partij die het niet eens is met de uitspraak, soms geldt dit zelfs voor beide partijen op onderdelen van de beschikking.’’

MEDIATION Marino staat naast zijn personen- en familierechtpraktijk ook al sinds lange tijd diverse bouwbedrijven uit de regio bij en ook bij zakelijke geschillen kun je bij hem terecht voor een mediationtraject.

Michaëla beaamt de woorden van haar collegae en vertelt dat ze zich in 2013 in Wijk bij Duurstede als zelfstandig advocaat en mediator heeft gevestigd. De drempel is daar, net als in Houten, laag. Michaëla houdt van korte lijnen. Haar praktijk zet zij nu voort in de samenwerking met Marino en Andrea.

CURSUS Om het niveau van advisering hoog te houden, voldoen de drie advocaten aan de eis van de Orde van Advocaten om regelmatig tijdens een actualiteitscursus kennis te nemen van de nieuwste regels en uitspraken. Gedegen actuele informatie uit hun rechtsgebieden is onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit van RechtSaam Advocaten & mediators. Daarnaast zijn Michaëla en Andrea aangesloten bij de Vereniging Familie- en Erfrechtrecht advocaten en Scheidingsmediators (VFAS).

De drie advocaten vinden het ook belangrijk om met beide voeten in de maatschappij te staan. Met kinderen op school, paardensport als hobby en het lidmaatschap van een maatschappelijke organisatie wordt het dagelijks leven verrijkt.

GESPREK Marino: ,,We weten uit ervaring dat een eerste gesprek erg belangrijk is. Dat kan ook een lang telefoongesprek zijn, waarin direct getoetst wordt of het onderling klikt. Bij het aangaan van een opdracht is het opbouwen van vertrouwen erg belangrijk. Wij nemen als het goed voelt het hele hebben en houden van een cliënt onder onze hoede. Dat is niet niks.’’

Het trio knikt en vertelt dat ze allen praktisch zijn ingesteld. Voordat het nieuwe kantoor in Houten van start ging, hebben ze zelf samen de verfroller ter hand genomen. Samenwerken om tot een goed resultaat te komen loont, daar zijn ze stuk voor stuk van overtuigd.

Mr. Andrea Begthel, mr. Marino Vossen en mr. Michaëla Wielinga-van Dillen opereren onder de naam RechtSaam Advocaten & Mediators.

RechtSaam Advocaten & Mediators wordt gevormd door drie advocaten die gezamenlijk een halve eeuw ervaring hebben. Cliënten zijn zowel aan Het Spoor 64 in Houten als op de Markt 13 in Wijk bij Duurstede welkom.

Het kantoor van RechtSaam Advocaten & Mediators.
Logo RechtSaam
advertentie
advertentie