De wethouders lopen voorop over het zebrapad.
De wethouders lopen voorop over het zebrapad. Irene van Valen

Regenboogzebrapad in Houten officieel geopend

29 juni 2021 om 21:13 Verkeer en vervoer

HOUTEN Met dans door twee leden van jongerenpodium SHINE werd dinsdag 29 juni om 16.30 uur het regenboogzebrapad aan De Slinger in Houten officieel geopend. Na het applaus nam Judith Haring, werkzaam bij SHINE, het woord: ,,Ik ben blij met zo’n opkomst en wat een eer dat dit zebrapad hier ligt.” Ze vroeg wethouders Jan Overweg en Kees van Dalen, alle aanwezige leden van de Gender Sexuality Alliance (GSA) en partners die bijdroegen aan dit zebrapad achter elkaar het regenboogzebrapad over te steken.

door Irene van Valen

Vervolgens gaf Haring het woord aan Overweg. Hij zei: ,,Dit zebrapad had hier veel eerder moeten liggen. Het is fijn dat de GSA dit initiatief nam, want iedereen hoort erbij in Houten, ongeacht gender, huidskleur of geloofsovertuiging. Iedereen die over dit pad loopt, begrijpt dat dit pad daarvoor staat of zal er vragen over stellen en komt erachter.”

DANK Wethouder Overweg bedankte de GSA-leden, Judith Haring, Petra Wolf die initiatiefnemer is en werkzaam bij Aan de Slinger, jongerenwerker Arnoud van vanHouten&co, Chanel die docent Engels aan de Heemlanden is en lid van GSA en wijkcoördinator Saskia Meijer van gemeente Houten. Hij eindigde met: ,,Vertel verder dat dit zebrapad hier ligt.” Wethouder Van Dalen nam vervolgens het woord: ,,Ik ben wethouder van sport, onderwijs en zebrapaden. Wat goed dat jullie doorzetten. Jullie zorgden dat dit zebrapad hier kwam en zochten er ondersteuning van anderen bij. Jullie pakten uit en het lukte. Gefeliciteerd.”

PROOSTEN Wolf nodigde tenslotte alle gasten uit om te proosten in de tent bij de droomcirkel. Deze ligt tussen de vier betrokken instellingen: Aan de Slinger, College de Heemlanden, Shine en vanHouten&co. GSA-lid Jen Du Plessis vertelde: ,,Het zebrapad geeft me een gevoel van veiligheid, omdat ik weet dat een gemeenschap van mensen achter me staat. Deze veiligheid geldt ook voor andere mensen die zich buitengesloten voelen, zoals gehandicapten of mensen met een andere huidskleur. Daarbij vind ik de kleuren van het zebrapad heel fleurig.” 

Wijkcoördinator Meijer vertelde: ,,Mensen komen bij mij met initiatieven in de openbare ruimte. Dit is het leukste project dat ik in tijden deed. Dat dit uit de GSA komt en deze jongeren zich zo inzetten en een hele groep mensen bij elkaar brachten, vind ik indrukwekkend. Men sloeg de handen ineen en voerde uit wat de jongeren zo goed uitdachten. Wat een steun voor deze groep mensen.”

GSa leden proosten samen
GSA leden vieren hun regenboogzebrapad
Het zebrapad met feestelijke ballonnenboog en op de achtergrond de gasten
advertentie
advertentie