De spitsafsluiting gebeurt met borden, op het wegvak tussen de Marsdijk en de Tureluurweg.
De spitsafsluiting gebeurt met borden, op het wegvak tussen de Marsdijk en de Tureluurweg. Google Streetview

Spitsafsluiting Achterdijk komt dichterbij

29 juli 2020 om 14:30 Verkeer en vervoer

BUNNIK Er is een volgende stap gezet op weg naar de spitsafsluiting voor autoverkeer op de Achterdijk. Ook met de spitsafsluiting blijven alle bestemmingen in het gebied altijd bereikbaar. Alleen tijdens de spits niet altijd via de kortste route. Het doorgaande verkeer moet gebruik maken van de provinciale wegen.

De afsluiting van de Achterdijk zal gaan gelden op maandag tot en met vrijdag, tussen 07.00 en 09.00 uur en 16.00-18.00 uur.

BEROEP EN BEZWAAR NOG MOGELIJK Helemaal definitief is dit nog niet. Zo moet er nog een formeel verkeersbesluit genomen worden. Ook de gemeenteraad van Bunnik moet zich nog uitspreken. Als dat volgens de planning gebeurt, kan de spitsafsluiting in het voorjaar van 2021 van kracht worden. In september 2020 zal het verkeersbesluit en het ontheffingenbeleid worden gepubliceerd. Vanaf dat moment is bezwaar en beroep mogelijk.    

ONTHEFFINGEN Met de bewoners van het gebied zijn begin 2020 gesprekken gevoerd. Zij en sommige andere gebruikers krijgen een ontheffing. De spitsafsluiting gaat gelden voor gemotoriseerd verkeer. Maar niet voor hulpdiensten (brandweer, politie, ambulance) en landbouwverkeer. Fietsers kunnen ook altijd doorrijden.

Er komen geen palen of andere barrières in de weg. De spitsafsluiting gebeurt met borden, op het wegvak tussen de Marsdijk en de Tureluurweg. De handhaving van de afsluiting zal gebeuren met cameratoezicht.

MINDER SLUIPVERKEER Zonder maatregelen zal het verkeer blijven toenemen op de Achterdijk. Door het afsluiten tijdens de spits, verwacht de gemeente Bunnik de helft minder verkeer: ,,Hiermee hopen we dat de leefbaarheid voor de bewoners in het buitengebied beter wordt."

advertentie
advertentie