De slagbomen sluiten als er bouwverkeer nadert
De slagbomen sluiten als er bouwverkeer nadert Rina Knopper

Kijk uit

23 september 2019 om 07:15 Verkeer en vervoer

CASTELLUM Op de Via Culina zijn vorige week slagbomen, stoplichten en waarschuwingsborden geplaatst voor de veiligheid van de passerende fietsers en het bouwverkeer. Het bleek vóór die tijd een onveilige verkeerssituatie. De directie van de naastgelegen basisschool 'Aventurijn' zegt blij te zijn met de maatregelen. ,,Al blijft het nog altijd wel zelf ook goed uitkijken, je neemt nu eenmaal deel aan het verkeer."

door Rina Knopper

DE KIEM Na een aantal kleine incidenten zijn er op veler verzoek slagbomen geplaatst, ,,fietsers en bouwverkeer gaat nu eenmaal slecht samen." De route van het fietspad loopt langs een aantal basisscholen en ook gehaaste fietsers op weg om hun trein te halen, racen nog wel eens over de kruising. De directie van Avonturijn geeft aan dat er vóór de plaatsing verschillende ouders hebben geklaagd over de verkeerssituatie. Het bouwverkeer rijdt daar voor de bouw van 'de Kiem van Houten' de ruim 300 woningen tellende nieuwe wijk van Houten. Totdat deze bouw helemaal klaar is blijven de slagbomen en andere voorzieningen in werking.

ONGEVAL Ondanks de slagbomen, de verkeerslichten en de waarschuwingsborden, is er tóch een melding gedaan door een fietser die tussen de slagbomen ten val is geraakt. De slagbomen zouden volgen hem te snel naar beneden gaan en zijn op zijn schouders terechtgekomen met een pijnlijke val als gevolg.

Volgens de gemeente moet iedereen in Houten veilig kunnen fietsen en is er een verzoek gedaan aan de ontwikkelaar om de situatie nog eesn te onderzoeken en daar waar mogelijk te verbeteren. Er zal worden gekeken of er een vertraging in de slagbomen kan komen, eventueel wordt er een geluidsignaal toegevoegd en er worden hekken geplaatst zodat er ook niet in de haast over het voetpad alsnog overgestoken kan worden. Als laatste maatregel zullen er nog meer borden worden geplaatst. Maar fietsers hebben natuurlijk ook zelf verantwoordelijkheid.

SCHOLMAN De omwonenden geven aan last te hebben van het geluid van de transformator die de stroom levert aan de bomen. Een medewerker van Scholman zegt hierover: ,,Wij vragen nog een beetje geduld van de bewoners, wij hebben de aanvraag gedaan bij Stedin. Zij gaan de toevoer van elektriciteit verzorgen zodat de transformator weg kan."

advertentie
advertentie