Van links naar rechts: Kas Visser (8), Vince Slagmolen (9), Bart Stroomberg (7), Marjan Boonzaaijer (2), Jaap Staman (4), Marcel van Gooswilligen (1), Jarno Groenveld (3) en Marije Werelds (5)
Van links naar rechts: Kas Visser (8), Vince Slagmolen (9), Bart Stroomberg (7), Marjan Boonzaaijer (2), Jaap Staman (4), Marcel van Gooswilligen (1), Jarno Groenveld (3) en Marije Werelds (5) Gerard Wielenga

D66 Houten kiest voor jongeren, onderwijs en duurzaamheid op de kandidatenlijst

27 december 2021 om 07:51 Politiek

HOUTEN De leden van D66 Houten hebben de lijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart vastgesteld. Eerder dit jaar kozen de leden Marcel van Gooswilligen -nu fractievoorzitter voor D66 Houten in de raad- al tot lijsttrekker. De kandidaten willen actief aan de slag gaan met duurzaamheid, wonen en onderwijs in Houten.

Met docent geschiedenis Jarno Groenveld (plek 3) en docent lichamelijke opvoeding Bart Stroomberg (plek 7) staan er twee docenten op de lijst. Jarno was in de vorige periode tot 2018 ook al raadslid, en keert nu terug op de lijst. Jarno vindt het fantastisch om zich de komende jaren in te gaan zetten voor Houten. “Speciale aandacht heb ik voor kwetsbare kinderen. Ook met een beperking of taalachterstand verdien je de kansen om op school en met sport mee te doen.” 

Hoogste nieuwkomer op de lijst is Marije Werelds (plek 5). Met haar ervaring als hoofd IT bij Universiteit Utrecht brengt zij unieke ervaring op het gebied van IT mee. Daarnaast zijn het klimaat en diversiteit voor haar belangrijke thema’s waar zij zich voor wil inzetten. Andere nieuwkomer is Gijs Kreike (plek 6). Hij adviseert in het dagelijks leven over vraagstukken rondom vervoer, mobiliteit en ruimtelijke ordening. 

Naast deze nieuwe gezichten staat er ook veel ervaring op de lijst. Naast lijsttrekker Marcel van Gooswilligen keren ook Marjan Boonzaaijer (plek 2) en Jaap Staman (4) terug in de top van de lijst. Marjan gaat vol energie de verkiezingen in: “In Houten hebben we nog echt ontzettend veel te doen op het gebied van duurzaamheid. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet voor het mogelijk maken van wind- en zonne-energie, hier wil ik de komende periode op doorpakken.”.

Huidig raadslid Jaap Staman maakte zich de afgelopen jaren onder andere hard voor meer hangplekken voor jongeren. “Nog steeds zijn er stappen te maken om Houten aantrekkelijker te maken voor jongeren. Meer woningen voor starters en een levendig, bruisend winkelcentrum Het Rond zijn mijn prioriteiten de komende periode.” Student Kas Visser (plek 8) is met 18 jaar de jongste kandidaat op de lijst.

Lijsttrekker Marcel van Gooswilligen: ,,Ik ben enorm trots op deze lijst met kandidaten uit alle hoeken van Houten. Met hele verschillende profielen. Van Marjan met haar enorme ervaring in de kinderopvang, het sociaal domein en gezondheid. Tot Vince Slagmolen (plek 9), waarbij inclusie en diversiteit belangrijk aandachtspunten zijn. Samen gaan we ons inzetten voor wonen, duurzaamheid en onderwijs. Iedereen doet mee in Houten!”

Meer over de kandidaten kun je lezen via de nieuwe website van D66 Houten: www.d66.nl/houten. Het verkiezingsprogramma van D66 Houten wordt in januari gepresenteerd op Facebook en Instagram.

advertentie
advertentie