Jan de Jong
Jan de Jong Annette Stolk - de Vries

Oud-raadslid Jan de Jong overleden

12 maart 2021 om 23:43 Politiek

HOUTEN Donderdagavond 11 maart is oud-raadslid Jan de Jong overleden. De Jong zat bijna negen jaar voor het CDA in de gemeenteraad. Op dinsdag 9 februari jl. had hij afscheid genomen als raadslid. 

Annette Stolk – de Vries

In oktober van het vorige jaar kreeg De Jong te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. In het interview met het Houtens Nieuws van 7 december vertelde De Jong altijd op zoek te zijn naar de verbinding. Hij zei hierover: ,,Het zoeken naar de overeenkomsten, hoe worden we het eens, daar geniet ik van. Ik ben niet de man van tegenstellingen. Ik ben een verbinder.”

BETROKKEN De Jong was een betrokken mens met oog voor de samenleving. Hij had vele bestuurlijke kwaliteiten. Hij was zes jaar voorzitter van de winkeliersvereniging Het Rond, hij was voorzitter van de Wereldwinkel en bestuurder en voorganger in de Katholieke Kerk. Daarnaast deed hij veel vrijwilligerswerk. Voor al deze werkzaamheden ontving hij in 2014 een Koninklijke onderscheiding. 

TROTS De Jong was trots op zijn initiatief van een motiemarkt, waarbij inwoners bij de gemeenteraad ideeën bekend kunnen maken en kans maken geholpen te worden om deze te realiseren. Ook de jaarlijkse prijs voor het beste samenspeltalent onder ambtenaren in de contacten met de Houtense samenleving kwam uit zijn koker.

AFSCHEID Met pijn in zijn hart nam De Jong op 9 februari afscheid van de raad. Fractievoorzitter CDA Cora Gerritsen sprak hem toe en prees zijn betrokkenheid. ,,Je bracht veel bestuurlijke kwaliteiten met je mee, maar je bracht vooral aanstekelijke medemenselijkheid, honger naar vooruitgang en je staat voor hen die kwetsbaar zijn en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.” Burgemeester Gilbert Isabella stelde dat De Jong kon terugkijken op een prachtige loopbaan waarin hij geweldig veel werk heeft verzet voor de inwoners van de gemeente Houten. 

DANKBAAR In het interview met deze krant zei De Jong: ,,Ik heb een heel mooi leven achter de rug, daar ben ik heel dankbaar voor. Ik moet accepteren wat mij is overkomen en mijn zegeningen tellen.” Jan de Jong is 75 jaar geworden. Hij wordt woensdag 17 maart in besloten kring begraven. 

advertentie
advertentie