Pascal Ooms
Pascal Ooms SGP Houten

Ingrijpen bij Samen Veilig?

18 oktober 2020 om 16:41 Politiek

HOUTEN Pascal Ooms, raadslid van de SGP Houten, heeft vragen gesteld over Samen Veilig Midden-Nederland. De SGP fractie wil dat wethouder Overweg, samen met andere bestuurders in de regio, snel in actie komt. 

SGP-raadslid Pascal Ooms: ,,Afgelopen jaren hebben wij hier diverse malen met de verantwoordelijk wethouder gesproken over Samen Veilig. En onze zorgen hierover, mede na aanleiding van reacties van ouders. Vergaand ingrijpen was steeds niet nodig, situatie en verbeterplannen waren onder controle. Helaas nu dit bericht.” Hij doelt op een bericht van RTV Utrecht. Daarin staat dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dreigt in te grijpen bij gecertificeerde instellingen als Samen Veilig Midden-Nederland wanneer die de zaken niet snel op orde brengen.

De SGP vraagt de wethouder of hij de kritiek herkent en of het reden is tot actie voor wethouder Overweg. ,,Het zal u niet verbazen dat wij om onmiddellijk ingrijpen vragen. De veiligheid en toekomst van kinderen is al jaren in geding. Nu er geen vooruitgang wordt geboekt, en kinderen nog steeds in geding zijn, vragen u bijvoorbeeld tot overname bestuur van de GI samen met de regio. De inspectie dreigt tot ingrijpen, maar wij zijn mede-eigenaar van de GI.”

advertentie
advertentie