De Kiesmannen in een wervelende show vol muziek, beelden en humor.
De Kiesmannen in een wervelende show vol muziek, beelden en humor. Bas de Brouwer

De Kiesmannen: op zoek naar Europa

29 maart 2023 om 15:35 Podiumkunsten

HOUTEN De Kiesmannen, Anton de Bies, Dorien van Gent en Dylan Ahern, komen naar Aan de Slinger op zaterdag 1 april. Met Op zoek naar Europa, een wervelende show vol muziek, beelden en humor, gaan De Kiesmannen samen met het publiek op zoek naar het Europese verhaal van vandaag. Ze nemen je mee op een reis langs de rafelranden van het continent en naar het kloppend hart van het nieuwe Europa. ,,De Kiesmannen weten met een fonkelende, unieke mix van maatschappelijke thema’s en vermaak elk theater in vuur en vlam te zetten”, aldus Johan Fretz.

OLDENHERMANNS - FCKD!

In FCKD! gaat Oldenhermanns de strijd aan met global warming en probeert er ondertussen een awesome tijd van te maken. FCKD! is een apocalyptische klimaatcomedy om je groene vingers bij af te likken. Dat is doemdenken en tegelijk lachen om wat ons te wachten staat. Vanuit Utrecht aan Zee liggen Lize van Olden en Anna Hermanns hun zonden te overdenken. Ze waren toch zo lekker bezig? Elektrische auto’s, stadsmoestuinen, milieubewuste kinderen en zonnepanelen? Helaas bleek de coronacrisis de generale repetitie voor de gebakken peren waar ze nu mee dealen. ,,Ze hanteren een duizelingwekkend hoog tempo en de bruggetjes tussen de scènes zijn meesterlijk”, volgens het AD en geeft vier sterren. Cabaretduo Oldenhermanns is zaterdag 8 april te zien in de Theaterzaal van Aan de Slinger.

VERDER IN DE THEATERZAAL

De veelzijdige Nabil met zijn voorstelling Absurd, op vrijdag 31 maart. Het wordt een avond met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken.

FILMS IN DE KLEINE ZAAL

Cate Blanchett speelt in Tár de rol van grensverleggende dirigent Lydia Tár. Volgens VPRO Cinema een ‘fijn bijtende parabel over #MeToo’. Wegens succes is de film nog een keer toegevoegd aan het filmprogramma van Aan de Slinger. Eerst alleen te zien op donderdag 30 en vrijdag 31 maart, maar nu ook op woensdag 5 april. Voor een echte feelgood film is Aan de Slinger de aangewezen plek om naartoe te gaan. Op zaterdag 1 en donderdag 6 april staat de Franse film Presque namelijk op het programma. Een film die in de voetsporen treedt van Intouchable en Hors Normes.

Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl

WINACTIE

Win twee kaarten voor de cabaretvoorstelling FCKD! van Oldenhermanns, te zien op zaterdag 8 april. Mail voor 6 april naar houtensnieuws@bdu.nl met ‘FCKD! ‘in het onderwerpveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie