Dans Farah.
Dans Farah. Marcel Krijgsman

Voorronde Kunstbende Utrecht van start: 100 jongeren laten zelfgemaakte acts zien

1 april 2022 om 11:50 Podiumkunsten

UTRECHT Het is bijna zover! De voorronde van Kunstbende Utrecht. Op zondag 3 april laten bijna 100 jongeren van 13 tot en met 18 jaar hun zelfgemaakte act zien in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Het programma wordt gehost door Juvat Westendorp (Dans, Muziek en Theater), Dorothy Blokland (Content Creator, Film en Taal) en Rens Weijenborg (DJ & Fashion). In de jury nemen o.a. WeDamz (DJ), Mahat Arab (Taal) en Julia Zahra (Muziek) plaats.

Op het programma staat een punkband, een expositietour middels QR-codes, een dragshow, dansacts over relevante thema’s als jaloezie, theater over de gevolgen van de coronacrisis en meer! Maak een foto in de photobooth, waag een dansje bij Just Dance of wissel vraag en aanbod uit op het prikbord. Toffe act gezien? Laat een compliment achter in de complimentenbox bij de uitgang van de zaal. Informatie over juryleden. prijzen en het blokkenschema vind je op www.kunstbende.nl/wedstrijd/voorronde-utrecht. Kaartjes zijn te koop via de website van de Stadsschouwburg.

GROOTS PODIUM Kunstbende is hét platform voor talent van 13 tot en met 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Op 26 juni strijden meer dan honderd acts voor de felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, de Stadsschouwburg, TivoliVredenburg, Kunst centraal en Kosmik. Kunstbende Nederland wordt ondersteund door partner in cultuur Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie en ArtEZ University of the Arts. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie