Afbeelding
Foto: Barbara Olsen via Pexels

Vanaf 30 oktober inschrijven indoor Zilfia’s Hoeve in Houten

25 oktober 2023 om 14:33 Partnercontent

De eerste inschrijvingen voor de 15e indoor marathon georganiseerd door de LR en PC de Rijnruiters vinden voor de Mendistrict West al plaats vanaf 30 oktober 8:00. Bij inschrijving tussen 30 oktober en 5 november zijn zij al verzekerd van een startplaats. Het wordt een veelbelovende wedstrijd, het is namelijk direct ook de Districtskampioenschap. Vanaf 16 november kan is inschrijven voor iedereen mogelijk.

Inschrijfmogelijkheden

Inschrijven gaat eenvoudig online met dit inschrijfformulier en een betaling vooraf voor het inschrijfgeld via IDEAL. Is het maximaal aantal deelnemers nog niet overschreden, dan wordt de inschrijving na betaling verwerkt. Is het maximale aantal deelnemers wel bereikt? Dan kom je automatisch op een wachtlijst. Als je vanwege overschrijding van het aantal deelnemers niet mee kunt doen, zal het geld worden teruggestort door de organisatie.

Belangrijk om te weten: als er een rubriek is die bestaat uit minder dan vier deelnemers is het mogelijk dat de rubriek vervalt. Op 5 januari sluit de inschrijvingstermijn.

Programma

Het voorlopige programma, weergegeven op de website van Hoefnet (23 oktober 2023):

 • Donderdag 18 januari 2024
   20:00 uur Verkennen, secretariaat open en het restaurant van de Zilfia’s Hoeve is geopend.
 • Vrijdag 19 januari 2024
  09:00 uur Tweespan pony
  14:00 uur Tandem pony
   16:00 uur Enkelspan paard
 • Zaterdag 20 januari 2024
  08.00 uur Enkelspan pony
  14.00 uur Tweespan paard
  16.45 uur Vierspan pony
   19.30 uur Finale

Voor inschrijvingen moet je al alert zijn dus. Wil je alleen kijken dan is er nog tijd voor allerlei andere leuke dingen zoals badkamerinspiratie opdoen om je badkamer in te richten. Als je in januari dan maar wel alert bent. Wil je vast voorpret opdoen? Dan kun je vast voor die tijd al een kalender met mooie paarden uitzoeken.

Over paarden en pony’s

Paarden en pony’s spelen al eeuwenlang een essentiële rol in de menselijke geschiedenis. Naast hun rol als rijdieren worden ze vaak ingezet voor aanspanningen, waarbij ze karren, wagens, of koetsen trekken. Dit artikel duikt dieper in de verschillende configuraties van aanspanningen, zoals tweespan pony’s en paarden, tandem pony’s en paarden, enkelspan pony’s en paarden en vierspan pony’s.

Verschil tussen paard en pony

Om te beginnen is het handig te weten wat eigenlijk het verschil is tussen een paard en een pony. Het belangrijkste verschil tussen een paard en een pony is de grootte. Een pony is doorgaans kleiner dan 147 cm (1,47 meter) op de schoft, terwijl paarden groter zijn. Pony’s hebben vaak een robuuster uiterlijk. Pony’s hebben vaak een levendig en speels temperament, terwijl paarden rustiger kunnen zijn. De keuze tussen een paard en een pony hangt af van het beoogde gebruik en de persoonlijke voorkeur.

Tweespan pony

Een Tweespan pony is een configuratie waarbij twee pony’s samenwerken om een kar of wagen te trekken. Dit is een klassieke en vaak gebruikte methode voor vervoer en recreatie. Tweespan pony’s worden meestal gecoördineerd door een menner, die de leiding heeft over beide pony’s.

Tweespan pony’s worden vaak gebruikt voor recreatieve ritten en traditionele evenementen. Ze zijn populair vanwege hun wendbaarheid en het vermogen om door smalle paden te manoeuvreren. Daarnaast worden ze soms ingezet in wedstrijden voor aanspanningen.

Een Tweespan paard is vergelijkbaar met een Tweespan pony, maar dan met twee paarden die samenwerken om een voertuig voort te trekken. Dit biedt extra kracht en stabiliteit.Tweespan paarden hebben een lange geschiedenis in landbouw en transport. Ze werden vaak gebruikt voor het trekken van zware lasten en zijn nog steeds populair in sommige regio’s.

Tandem pony

Een Tandem pony is een bijzondere vorm van aanspanning waarbij de pony’s achter elkaar zijn geplaatst, met de voorste pony recht voor de wagen en de achterste pony erachter. Dit creëert een unieke en elegante uitstraling.

Tandem pony’s worden vaak gebruikt voor speciale gelegenheden en evenementen waar esthetiek een belangrijke rol speelt. Ze hebben een lange geschiedenis in ceremoniële optochten en worden gewaardeerd om hun sierlijke uitstraling.

Enkelspan paard en pony

Een Enkelspan paard is een paard dat alleen voor een wagen of koets wordt ingespannen. Dit type aanspanning wordt veelal gebruikt voor transport en recreatie. Enkelspan paarden zijn krachtig en kunnen aanzienlijke lasten trekken. Ze worden vaak gebruikt in landbouw en transport, en zijn populair bij liefhebbers van klassieke rijtuigen.

Een Enkelspan pony is een enkele pony die wordt ingespannen om een kar of wagen voort te trekken. Ze zijn kleiner dan paarden en vaak wendbaarder. Enkelspan pony’s zijn geliefd in recreatieve settings en worden vaak gebruikt voor kinderritten. Sommige rassen staan bekend om hun vriendelijke karakter en geschiktheid voor deze taken.

Vierspan pony

Een Vierspan pony is een indrukwekkende configuratie waarbij vier pony’s samenwerken om een wagen voort te bewegen. Dit is een zeldzamere aanspanning, meestal te zien bij speciale evenementen. Vierspan pony’s worden soms ingezet in wedstrijden waar precisie en snelheid essentieel zijn. Het vereist een ervaren menner en goed getrainde pony’s om een Vierspan met succes te besturen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie