Afbeelding
Foto: Pixabay

Dit moet je weten over een wenkbrauwjaartransplantatie

15 augustus 2023 om 14:58 Partnercontent

Heb je wel eens een wenkbrauwhaartransplantatie overwogen? Ontbrekend wenkbrauwhaar kan permanent worden gecorrigeerd door middel van deze procedure, die geschikt is voor mensen die last hebben van dunne wenkbrauwen of dunner wordend wenkbrauwhaar. Als je wenkbrauwherstel nodig hebt, kan een wenkbrauwtransplantatie een natuurlijkere uitstraling bieden dan alternatieve technieken zoals microblading of een tatoeage. In dit artikel lees je meer over zo’n transplantatie.

Wat is een wenkbrauwhaartransplantatie?

Sommige mensen hebben last van ontbrekende of dunner wordende wenkbrauwen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals genetica, veroudering, littekens, brandwonden of overmatig epileren. Als dit op je van toepassing is, kan een wenkbrauwhaartransplantatie een goede optie zijn. Ook de revolutionaire folliculaire unit extractie (FUE) techniek kan gebruikt worden om dunner wordende of beschadigde wenkbrauwen weer op te bouwen, waardoor je er natuurlijker uitziet. Deze methode wordt soms ook gebruikt bij een baardtransplantatie. Dit is een delicate, microchirurgische procedure waarvoor geen hechtingen of grote incisies nodig zijn. Het neemt gezonde haarzakjes van de achterkant van de hoofdhuid en transplanteert ze in dunner wordende delen van de wenkbrauwen, waardoor een nieuwe, natuurlijke look ontstaat voor mensen met dunner wordende of beschadigde wenkbrauwen.

Hoe werkt een wenkbrauwhaartransplantatie?

Een wenkbrauwhaartransplantatie is een minimaal invasieve procedure die in één dag zal worden voltooid. Het wordt uitgevoerd in een operatiekamer van je haartransplantatiekliniek en je kunt dezelfde dag weer naar huis. De FUE-techniek voor wenkbrauwen is vergelijkbaar met de FUE-procedure voor haarlijn- of kroontransplantaties. Donorhaar wordt uit een deel van je hoofdhuid gehaald (meestal de achterkant van het hoofd). Het donorhaar wordt als individuele haarzakjes geëxtraheerd met behulp van kleine stoten met een injectienaald. De procedure wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en je mag geen ongemak voelen nadat de verdoving is gegeven. De enkele folliculaire eenheden worden vervolgens geïmplanteerd in kleine incisies die zijn gemaakt in de dunner wordende delen van je wenkbrauwen.

Voor wie is een wenkbrauwhaartransplantatie geschikt?

Je bent mogelijk een goede kandidaat voor een wenkbrauwtransplantatie als je:

  • Je wenkbrauwhaar verliest als gevolg van genetica of veroudering
  • Een litteken in het wenkbrauwgebied hebt
  • Te veel aan het plukken bent geweest
  • Brandwonden hebt

Er zijn redenen waarom je misschien geen goede kandidaat bent voor een wenkbrauwhaartransplantatie, bijvoorbeeld als je trichotillomanie hebt (een aandoening waarbij je de gewoonte hebt om je haar uit te trekken) of alopecia areata (een ziekte waarbij het immuunsysteem de haarzakjes aanvalt, wat leidt tot het ontstaan van haaruitval).

Wat zijn de resultaten van een wenkbrauwhaartransplantatie?

Er zijn veel redenen waarom wenkbrauwhaartransplantaties de afgelopen jaren enorm populair zijn geworden. De nauwkeurigheid van de procedure, mogelijk gemaakt door een sterk vergrotende microscoop, maakt de ideale plaatsing van haren en het nabootsen van natuurlijke groei mogelijk dankzij subtiele variaties in richting. Deze procedure geeft je het geschenk om de wenkbrauwgroei terug te krijgen. Niet alleen zullen je wenkbrauwen er dichter uitzien, maar het natuurlijk ogende uiteindelijke resultaat betekent dat je geen duidelijke tekenen van een operatie zult vertonen. Resultaten van een wenkbrauwhaartransplantatie zijn blijvend. Vier tot zes maanden na de operatie zal de groei meer opvallen en het uiteindelijke cosmetische resultaat kan na 10-12 maanden worden verwacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie