Afbeelding
Foto via Blox

Bitcoin Pizza day: Smul van een kosteloze pizza in Utrecht op 22 mei

16 mei 2023 om 16:43 Partnercontent

Smullen geblazen! Op 22 mei is het eindelijk zover, de dag waarop je kosteloos kunt genieten van een verrukkelijke pizza op het Vredenburgplein. Dit buitengewone evenement markeert Bitcoin Pizzadag, een vrolijke feestdag die voortvloeit uit het ongelooflijke verhaal van de man die maar liefst 130 miljoen euro neertelde voor slechts één pizza. Laten we hem daarom oprecht bedanken, want dankzij zijn moedige actie kunnen we nu allemaal smikkelen van deze heerlijke traktatie. Het vooruitstrevende cryptobedrijf BLOX en de befaamde pizzaketen Domino’s slaan de handen ineen en trakteren op deze feestelijke dag op kosteloze pizza’s. Wat een spectaculair festijn!

Een revolutionaire betaling in Bitcoin voor een smakelijke pizza

Maar waar komt deze bijzondere feestdag eigenlijk vandaan? Op 22 mei, precies dertien jaar geleden, vond er een historische gebeurtenis plaats: de allereerste betaling met Bitcoin. In 2010 kocht een persoon in Florida met behulp van deze nieuwe digitale valuta twee overheerlijke pizza’s. Dit magische moment betekende de start van een compleet nieuw tijdperk. Toon Schraven, een crypto-expert bij BLOX, legt uit: “Deze baanbrekende betaling met Bitcoin toonde aan dat er een alternatief bestaat voor door overheden beheerd geld. Naar mijn mening heeft dit revolutionaire concept absoluut de toekomst.” Het is dan ook geen verrassing dat Bitcoin zijn eigen feestdag heeft verworven.

In de geest van deze feestelijke dag willen BLOX en Domino’s iedereen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de fascinerende wereld van digitale valuta. Daarom trakteren ze op kosteloze pizza’s. Toon benadrukt dat Bitcoin het potentieel heeft om de wereld te transformeren, vergelijkbaar met de impact die het internet heeft gehad. Hij legt uit dat het huidige geldsysteem gebreken vertoont, waarbij geld uit het niets wordt gecreëerd en onbeperkt kan worden bijgedrukt. In schril contrast hiermee is Bitcoin juist schaars, ongevoelig voor censuur en gedecentraliseerd. Het is een open en toegankelijke valuta die voor iedereen beschikbaar is, net als een smakelijke pizza.

Twee pizza’s met een astronomische waarde

Voor de persoon die destijds de pizza’s kocht, heeft Bitcoin Pizzadag echter een totaal andere betekenis. Hij betaalde destijds maar liefst 10.000 Bitcoins voor de lekkernijen, wat vandaag de dag neerkomt op een astronomische waarde van ongeveer 130 miljoen euro per stuk. Dat is nog eens een peperdure pizza! Dit illustreert treffend hoe de Bitcoin koers in de loop der tijd explosief is gestegen.

Wil jij ook in de smaak vallen en een kosteloze pizza bemachtigen? Zorg er dan voor dat je vanmiddag tussen 16.00 en 19.00 uur aanwezig bent op het betoverende Vredenburgplein in Utrecht. Daar zal het team van BLOX jou verblijden met een heerlijke pizza. Let wel op: om in aanmerking te komen voor deze culinaire traktatie, dien je de volwassen leeftijd van 18 jaar te hebben bereikt. Dit heeft te maken met het BLOX-account dat je dient aan te maken in ruil voor de pizza. Toon simpelweg je account via de handige BLOX-app en je kunt genieten van enkele verrukkelijke pizzapunten.

Deze bijzondere Bitcoin Pizzadag is niet alleen een gelegenheid om te genieten van een kosteloze pizza, maar ook om bewustzijn te creëren rondom de innovatieve wereld van digitale valuta. Het is een uitgelezen kans om de mogelijkheden en voordelen van Bitcoin verder te verkennen. De waarde van Bitcoin ligt niet alleen in zijn financiële potentieel, maar ook in de fundamentele principes waarop het gebaseerd is. Het concept van schaarste, decentralisatie en open toegankelijkheid spreekt veel mensen aan en heeft het potentieel om traditionele geldsystemen volledig te transformeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie